Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, cukrot, élesztőt és a sót.
Fontos, hogy a hozzávalók alaposan elkeveredjenek, hogy a tészta egyenletes legyen.
Lassan add hozzá a kókusztejet és a vizet, majd keverd simára, hogy egy sűrű, de folyékony tésztát kapj.
A kókusztejet és a vizet fokozatosan adagold, hogy elkerüld a csomósodást. A tészta állaga legyen palacsinta tészta szerű.
Fedd le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyd a tésztát pihenni 1 órán át, hogy megkeljen.
A tésztát meleg, huzatmentes helyen pihentesd, így biztosítva a megfelelő kelést. A kelési idő függ a környezeti hőmérséklettől, hidegebb helyen hosszabb időre lehet szükség.
Egy nagy serpenyőben vagy mély edényben melegítsd fel az olajat közepesen magas hőmérsékletre (kb. 170°C).
Az olaj hőmérsékletének ellenőrzésére használj konyhai hőmérőt, vagy dobj egy kis darab tésztát az olajba. Ha a tészta azonnal feljön és pezseg, az olaj megfelelő hőmérsékletű.
Egy kanál segítségével adagold a tésztát az olajba, és süsd 2-3 percig, amíg az alsó része aranybarna nem lesz.
A kanalat mártsd az olajba minden adagolás előtt, így a tészta könnyebben lecsúszik róla.
Fordítsd meg őket egy villával vagy pálcikával, majd süsd további 2-3 percig, amíg teljesen átsülnek.
Ügyelj arra, hogy a fánkok mindkét oldala egyenletesen süljön meg. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
Vedd ki a Menakely darabokat, és helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.
Melegen tálald, akár porcukorral, mézzel vagy kókuszreszelékkel megszórva.
A Menakely frissen a legfinomabb. Kínálhatod mellé gyümölcsöket vagy tejszínhabot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.