A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a paradicsomot és a paprikát pedig kockázd fel.
A zöldségeket egyenletes méretűre vágva könnyebb a főzés, és egyenletesebben sülnek.
Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne pirítsd meg túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.
A paradicsomot ne főzd túl, mert túl sűrűvé válhat a keverék.
Szórd rá a fűszerpaprikát, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.
A fűszerpaprika egy gazdag ízt ad a menemennek, de ne használd túl sokat, mert túl erőssé válhat.
Add hozzá a tojásokat, és keverd össze a zöldségekkel, hogy egyenletesen eloszoljon.
A tojásoknak a zöldségekhez való keverése közben ügyelj arra, hogy ne legyenek túlsütve, maradjanak krémesek.
Főzd a menement alacsony lángon, amíg a tojások megfőnek, de még krémesek maradnak.
Ha a menemen túlságosan sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Tálald pirított kenyérrel, és friss petrezselyemmel díszítve.
A pirított kenyér ropogóssága remekül kiegészíti a lágy menement.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.