Menemen pirított kenyérrel, tojással és friss zöldségekkel

Menemen pirított kenyérrel

A menemén, a török konyha egyik klasszikusa, egy finom tojásos étel, amit hagyományosan reggelire tálalnak. A menemen különlegessége, hogy az alapja a friss zöldségek, amelyek ízesítik a tojást, és egy gazdag, krémes állagot adnak. Az étel gyorsan elkészíthető és egy igazi ínycsiklandó reggeli választás. A pirított kenyér hozzáadása remekül kiegészíti az étel gazdag ízét, miközben textúrát ad a fogásnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tojás
3 db Paradicsom
1 db Piros paprika
1 db Hagyma
2 clove Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
2 ek. Olívaolaj
2 szelet Pirított kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a paradicsomot és a paprikát pedig kockázd fel.

    A zöldségeket egyenletes méretűre vágva könnyebb a főzés, és egyenletesebben sülnek.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd meg túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    A paradicsomot ne főzd túl, mert túl sűrűvé válhat a keverék.

    4

    Szórd rá a fűszerpaprikát, a sót és a borsot, majd jól keverd össze.

    A fűszerpaprika egy gazdag ízt ad a menemennek, de ne használd túl sokat, mert túl erőssé válhat.

    5

    Add hozzá a tojásokat, és keverd össze a zöldségekkel, hogy egyenletesen eloszoljon.

    A tojásoknak a zöldségekhez való keverése közben ügyelj arra, hogy ne legyenek túlsütve, maradjanak krémesek.

    6

    Főzd a menement alacsony lángon, amíg a tojások megfőnek, de még krémesek maradnak.

    Ha a menemen túlságosan sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    7

    Tálald pirított kenyérrel, és friss petrezselyemmel díszítve.

    A pirított kenyér ropogóssága remekül kiegészíti a lágy menement.