A zöldbabot tisztítsd meg, és vágd le a végeit. A sárgarépát hámozd meg, majd szeleteld fel.
A zöldbabot szétfőzheted, ha túlfőzöd, ezért ügyelj arra, hogy ne főzd túl.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A zöldpaprikát és paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.
Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál jobban összeérnek az ízek.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és párold üvegesre.
Alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy a hagyma ne égjen meg, hanem édes ízt adjon az ételnek.
Add hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot, és párold őket 5-7 percig, hogy megpuhuljanak.
A paradicsomok frissítik az ételt, és gazdagítják az ízvilágot.
Tedd bele a zöldbabot, a sárgarépát, a babérlevelet, a sót és a borsot. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, és főzd alacsony lángon 20-25 percig.
Ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a zöldségek ne égjenek meg, de ne legyen túl híg a leves.
Amikor a zöldségek megpuhultak, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.
A koriander friss, zöld ízt ad az ételnek, amely jól kiegészíti a zöldségeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.