Menestra zöldbabbal, gazdag ízű zöldséges étel

Menestra zöldbabbal

A menestra egy hagyományos étel, amely különböző zöldségekkel készül, és az egészséges táplálkozás egyik alapeleme. A zöldbab és a többi zöldség gazdagítja az ízeket, miközben a koriander friss, zöld ízt ad. Az ételt egyszerű elkészíteni, és tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Zöldbab
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
2 db Paradicsom
1 db Zöldpaprika
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ág Cilantro (koriander)
2 db Babérlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldbabot tisztítsd meg, és vágd le a végeit. A sárgarépát hámozd meg, majd szeleteld fel.

    A zöldbabot szétfőzheted, ha túlfőzöd, ezért ügyelj arra, hogy ne főzd túl.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. A zöldpaprikát és paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.

    Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál jobban összeérnek az ízek.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és párold üvegesre.

    Alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy a hagyma ne égjen meg, hanem édes ízt adjon az ételnek.

    4

    Add hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot, és párold őket 5-7 percig, hogy megpuhuljanak.

    A paradicsomok frissítik az ételt, és gazdagítják az ízvilágot.

    5

    Tedd bele a zöldbabot, a sárgarépát, a babérlevelet, a sót és a borsot. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, és főzd alacsony lángon 20-25 percig.

    Ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a zöldségek ne égjenek meg, de ne legyen túl híg a leves.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander friss, zöld ízt ad az ételnek, amely jól kiegészíti a zöldségeket.