Mentás borsókrémleves tálalva

Mentás borsókrémleves

A mentás borsókrémleves egy különleges és frissítő étel, amelyet a klasszikus borsókrémleves újragondolásaként ismerünk. A menta és a zöldborsó kombinációja egyedi és kellemesen frissítő ízt kölcsönöz a levesnek, amely különösen a tavaszi és nyári hónapokban válik népszerűvé. A könnyű elkészítés és a selymes textúra miatt ez az étel kezdőknek is tökéletes választás lehet. A citromlé enyhe savassága segít kiemelni az ízeket, míg a tejszín krémes állagot ad a levesnek. Ha szeretnéd feldobni, pirított kenyérkockával vagy egy kis reszelt parmezánnal is tálalhatod. Egy igazi frissítő és tápláló fogás minden évszakban!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zöldborsó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
30 g Vaj
750 ml Zöldségleves alaplé
100 ml Tejszín
1 csokor Friss menta
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágd apróra.

    A hagymát és fokhagymát vágd egyenletesen apróra, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy lábasban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közepes lángon párold üvegesre, ügyelve, hogy ne égjen meg.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, mert az keserű ízt ad a levesnek. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne száradjon ki.

    3

    Add hozzá a zöldborsót, majd öntsd fel a zöldségleves alaplével. Forrald fel, majd közepes lángon főzd 10-15 percig, amíg a borsó megpuhul.

    Használhatsz friss, fagyasztott vagy konzerv zöldborsót is. Ha fagyasztottat használsz, ne olvaszd ki előtte. A zöldségleves alaplé helyett használhatsz vizet is, de az alaplé gazdagabb ízt ad a levesnek.

    4

    Amikor a borsó megpuhult, vedd le a tűzről, és egy botmixer segítségével pürésítsd az egészet simára.

    A pürésítésnél légy óvatos, mert a forró leves fröcsöghet. Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is, de ebben az esetben hagyd hűlni a levest, mielőtt beleteszed a turmixgépbe.

    5

    Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd jól el. Ízesítsd sóval, borssal és egy kevés citromlével.

    A tejszín helyett használhatsz kókusztejet vagy növényi tejszínt is a vegán változatért. A citromlé kiemeli a borsó édes ízét.

    6

    A végén add hozzá az apróra vágott friss mentát, hogy intenzív és friss ízt kapjon. Keverd jól el, majd tálald melegen.

    A mentát csak a legvégén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét és az aromáját. Tálaláskor díszítheted friss mentalevéllel és egy kanál tejszínnel.