Mentás tejszínes joghurtmártás tálalva

Mentás tejszínes joghurtmártás

A mentás tejszínes joghurtmártás egy könnyed és frissítő kiegészítő, amelyet különösen nyári ételek mellé ajánlunk. A menta hűsítő aromája tökéletesen kiegészíti a joghurt krémes állagát és a tejszín gazdagságát. Ez a mártás kiváló grillezett húsok, saláták vagy friss zöldségek mellé, és rendkívül egyszerűen elkészíthető. Tipp: Adj hozzá egy csipetnyi reszelt citromhéjat, hogy még frissebb ízt kapj.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Görög joghurt
100 ml Tejszín
10 g Friss menta
1 tk. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a friss mentát, és aprítsd finomra. Reszeld le a fokhagymát, és készítsd elő a hozzávalókat.

    A mentát közvetlenül felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját.

    2

    Egy közepes méretű tálban keverd össze a görög joghurtot és a tejszínt, amíg sima állagú lesz.

    A tejszíntől a mártás krémesebb és lágyabb lesz.

    3

    Add hozzá a citromlevet, az aprított mentát és a reszelt fokhagymát, majd alaposan keverd össze.

    A fokhagymát reszelés helyett nagyon apróra is vághatod, ha nem szereted a markáns ízét. A mentát csak közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd, hogy ne barnuljon meg.

    4

    Ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal, majd keverd össze ismét.

    A borsot frissen őröld, hogy intenzívebb legyen az íze.

    5

    Hűtsd le a mártást legalább 15 percre a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít az ízeknek jobban összeérni, és a mártás állaga is sűrűbb lesz.

    6

    Tálald hidegen grillezett húsokhoz, salátákhoz vagy zöldségekhez. Tárold hűtőben légmentesen zárható edényben.

    A mártás hűtőben 2-3 napig eláll. Tálalás előtt érdemes átkeverni.