Mosd meg a friss mentát, és aprítsd finomra. Reszeld le a fokhagymát, és készítsd elő a hozzávalókat.
A mentát közvetlenül felhasználás előtt aprítsd fel, hogy megőrizze az aromáját.
Egy közepes méretű tálban keverd össze a görög joghurtot és a tejszínt, amíg sima állagú lesz.
A tejszíntől a mártás krémesebb és lágyabb lesz.
Add hozzá a citromlevet, az aprított mentát és a reszelt fokhagymát, majd alaposan keverd össze.
A fokhagymát reszelés helyett nagyon apróra is vághatod, ha nem szereted a markáns ízét. A mentát csak közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd, hogy ne barnuljon meg.
Ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal, majd keverd össze ismét.
A borsot frissen őröld, hogy intenzívebb legyen az íze.
Hűtsd le a mártást legalább 15 percre a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít az ízeknek jobban összeérni, és a mártás állaga is sűrűbb lesz.
Tálald hidegen grillezett húsokhoz, salátákhoz vagy zöldségekhez. Tárold hűtőben légmentesen zárható edényben.
A mártás hűtőben 2-3 napig eláll. Tálalás előtt érdemes átkeverni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.