Mentás zöldborsó szósz tálalva

Mentás zöldborsó szósz

A mentás zöldborsó szósz frissessége és krémessége tökéletes kiegészítőként szolgál különféle ételekhez. A borsó édes íze és a menta aromás jegyei harmonikus kombinációt alkotnak, amely feldobja a mindennapi fogásokat. Ez a recept könnyen elkészíthető, és remekül illik grillezett húsok, halak vagy akár tészták mellé. A krémes állag és az élénk szín igazi látványosságot nyújt az asztalon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss zöldborsó
10 g Friss menta
30 g Vaj
100 ml Tejszín
1 db Hagyma
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd készítsd elő a friss mentát.

    A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen piruljon. A mentát csak közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd, hogy megőrizze a frissességét.

    2

    Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd pirítsd üvegesre a hagymát.

    Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg! Ha szükséges, adj hozzá egy kevés olajat a vajhoz.

    3

    Add hozzá a fokhagymát és a zöldborsót, majd párold 3-5 percig.

    Használhatsz friss vagy fagyasztott zöldborsót is. Ha fagyasztottat használsz, ne olvaszd ki előtte.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, és lassú tűzön főzd, amíg a borsó teljesen megpuhul.

    A víz mennyisége függ a borsó fajtájától és frissességétől. Addig főzd, amíg a borsó könnyen szétnyomható villával.

    5

    Add hozzá a tejszínt és a friss mentát, majd főzd további 2-3 percig.

    A tejszín helyett használhatsz kókusztejszínt is a vegán változat elkészítéséhez.

    6

    Botmixer segítségével pürésítsd a szószt simára, majd ízesítsd sóval és borssal.

    Óvatosan pürésítsd, hogy ne fröccsenjen ki a forró szósz! Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is.

    7

    A szószt melegen tálald grillezett húsok, halételek vagy tészták mellé. Hűtőben 1-2 napig eltartható.

    Tálalás előtt melegítsd fel a szószt, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne legyen túl sűrű.