Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd készítsd elő a friss mentát.
A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen piruljon. A mentát csak közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd, hogy megőrizze a frissességét.
Egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon, majd pirítsd üvegesre a hagymát.
Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg! Ha szükséges, adj hozzá egy kevés olajat a vajhoz.
Add hozzá a fokhagymát és a zöldborsót, majd párold 3-5 percig.
Használhatsz friss vagy fagyasztott zöldborsót is. Ha fagyasztottat használsz, ne olvaszd ki előtte.
Öntsd hozzá a vizet, és lassú tűzön főzd, amíg a borsó teljesen megpuhul.
A víz mennyisége függ a borsó fajtájától és frissességétől. Addig főzd, amíg a borsó könnyen szétnyomható villával.
Add hozzá a tejszínt és a friss mentát, majd főzd további 2-3 percig.
A tejszín helyett használhatsz kókusztejszínt is a vegán változat elkészítéséhez.
Botmixer segítségével pürésítsd a szószt simára, majd ízesítsd sóval és borssal.
Óvatosan pürésítsd, hogy ne fröccsenjen ki a forró szósz! Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is.
A szószt melegen tálald grillezett húsok, halételek vagy tészták mellé. Hűtőben 1-2 napig eltartható.
Tálalás előtt melegítsd fel a szószt, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne legyen túl sűrű.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.