Merguez-es hamburger sajttal és zöldségekkel

Merguez-es Hamburger (Fűszeres Báránykolbász)

A merguez-es hamburger az észak-afrikai és mediterrán ízeket ötvözi a klasszikus burger élménnyel. A merguez kolbász fűszeres, enyhén csípős karaktere tökéletesen kiegészíti a bárányhúst, így egy igazán különleges húspogácsa születik. Harissa pasztával megbolondítva ez a burger garantáltan az ízek szerelmeseinek kedvence lesz. Ha valami igazán különleges hamburgert szeretnél kipróbálni, ezt a receptet ne hagyd ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Merguez kolbász
300 g Darált bárányhús
1 db Tojás
50 g Zsemlemorzsa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Füstölt pirospaprika
4 db Hamburger zsemle
4 szelet Cheddar sajt
1 db Paradicsom
4 levél Saláta
2 ek. Majonéz
1 ek. Harissa paszta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A merguez kolbászt apróra vágjuk vagy ledaráljuk, majd összekeverjük a darált bárányhússal egy nagy tálban.

    Ha a kolbászt ledarálod, könnyebb lesz elkeverni a húst, és egyenletesebb lesz a végeredmény.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Beleütjük a tojást, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a sót, a fekete borsot és a füstölt pirospaprikát. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

    Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a végeredmény. Csak addig keverd, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.

    3

    A masszából négy egyforma húspogácsát formázunk. Kissé lapítsuk meg őket, hogy sütés közben ne zsugorodjanak össze túlságosan.

    A húspogácsákat érdemes sütés előtt legalább 30 percre hűtőbe tenni, hogy jobban összetartsanak.

    4

    Egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőfokra hevítünk, majd kevés olajon a húspogácsákat oldalanként 4-5 percig sütjük, amíg szép barnára pirulnak és teljesen átsülnek.

    Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a szaftosságukat.

    5

    Az utolsó percben minden húspogácsára egy szelet cheddar sajtot helyezünk, és lefedve hagyjuk ráolvadni.

    Ha nincs cheddar sajtod, használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például trappistát vagy mozzarellát.

    6

    A hamburger zsemléket kettévágjuk, és a vágott felületüket száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.

    A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a szaftos húspogácsától elázzon.

    7

    Az alsó zsemlére egy kevés majonézt és harissa pasztát kenünk, ráhelyezzük a salátalevelet, majd a sajtolvasztott húspogácsát. Erre jön a vékony szeletekre vágott paradicsom, végül a zsemle teteje.

    A harissa paszta helyett használhatsz más csípős szószt is, ízlés szerint.

    8

    Az elkészült hamburgert azonnal tálaljuk, sült krumplival vagy más körettel kínálhatjuk.

    Tálalás előtt pihentesd a hamburgert pár percig, hogy a szaftok eloszoljanak benne.