Mosd meg és hámozd meg a tomatillókat, majd vágd félbe őket.
A tomatillókat alaposan mosd meg, mielőtt meghámoznád őket. A héjuk ragacsos lehet.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd süsd a tomatillókat és a zöld chili paprikát közepes lángon 5-7 percig, amíg kissé megpirulnak.
A chili paprikát óvatosan kezeld, mert csípős lehet. Használj kesztyűt, ha érzékeny a bőröd.
Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd párold további 2 percig.
Ügyelj rá, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma ne égjenek meg. Alacsony lángon párold őket, és ha szükséges, adj hozzá egy kevés olajat.
Öntsd az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és add hozzá a frissen facsart lime levét, valamint a koriandert.
A koriandert ízlés szerint adagold. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.
Turmixold simára vagy hagyd darabosabbra, attól függően, hogy milyen állagot szeretnél elérni.
A turmixolás idejétől függ, hogy milyen állagú lesz a salsa.
Ízesítsd sóval és borssal, majd hagyd kihűlni.
Kóstold meg a salsát, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.
Tálald tacókhoz, burritókhoz vagy grillezett húsokhoz egy friss, pikáns ízélményért.
A salsa hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.