Mézes balzsamecetes szósz tálalva

Mézes balzsamecetes szósz

A mézes balzsamecetes szósz egy klasszikus és sokoldalú kiegészítő, amely egyszerre édes és savanykás ízével tökéletesen feldobja az ételeket. A balzsamecet mély ízvilágát a méz természetes édessége és a rozmaring frissessége teszi igazán különlegessé. Ez a szósz könnyen elkészíthető, és remekül illik grillezett húsokhoz, salátákhoz vagy akár párolt zöldségekhez is. Egy finom és elegáns választás, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml Balzsamecet
30 g Méz
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
10 ml Olívaolaj
0.25 tk.
0.25 tk. Bors
5 g Rozmaring (aprítva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    Ne hevítsd túl az olajat, mert megéghet a fokhagyma.

    2

    Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg, mert keserű lesz.

    3

    Öntsd hozzá a balzsamecetet és a mézet, majd keverd alaposan össze.

    Használj jó minőségű balzsamecetet a legjobb íz érdekében.

    4

    Lassú tűzön főzd a szószt 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    A szósz akkor jó, ha bevonja a kanalat.

    5

    Ízesítsd sóval, borssal és az aprított rozmaringgal, majd főzd további 1-2 percig.

    A friss rozmaring helyett szárítottat is használhatsz, de abból kevesebb kell.

    6

    A szószt melegen tálald grillezett húsok, zöldségek vagy saláták mellé. Légmentesen zárható edényben hűtőben 1 hétig eltartható.

    Tálalás előtt melegítsd fel a szószt, ha hűtőben tároltad.