Egy kis lábosban melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Ne hevítsd túl az olajat, mert megéghet a fokhagyma.
Add hozzá a reszelt fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg, mert keserű lesz.
Öntsd hozzá a balzsamecetet és a mézet, majd keverd alaposan össze.
Használj jó minőségű balzsamecetet a legjobb íz érdekében.
Lassú tűzön főzd a szószt 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A szósz akkor jó, ha bevonja a kanalat.
Ízesítsd sóval, borssal és az aprított rozmaringgal, majd főzd további 1-2 percig.
A friss rozmaring helyett szárítottat is használhatsz, de abból kevesebb kell.
A szószt melegen tálald grillezett húsok, zöldségek vagy saláták mellé. Légmentesen zárható edényben hűtőben 1 hétig eltartható.
Tálalás előtt melegítsd fel a szószt, ha hűtőben tároltad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.