Mézes-chilis burger tálalva

Mézes-Chilis Burger

A mézes-chilis burger az édes és csípős ízek tökéletes egyensúlyát nyújtja. A méz édessége és a chili szósz csípőssége különleges kombinációt alkot, amely minden harapásban új dimenziót ad a hagyományos hamburger élményéhez. Ez a burger ideális választás baráti összejövetelekhez vagy egy különleges vacsorához. A szaftos húspogácsa és az olvadt cheddar sajt gazdag ízvilágot teremt, miközben a friss zöldségek könnyedséget adnak az ételnek. Készítsd el otthon, és varázsolj különleges ízvilágot az asztalra!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús darált
4 db Hamburger zsemle
4 szelet Cheddar sajt
4 levél Jégsaláta
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
20 g Méz
30 ml Chili szósz
10 ml Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált marhahúst sóval és borssal, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát. TIPP: A hús állaga jobb lesz, ha előtte pár órára hűtőbe teszed.

    Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Óvatosan keverd össze a fűszerekkel.

    2

    Melegítsd fel a grillserpenyőt, kend meg olívaolajjal, és süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon, így a szaft bent marad. Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaft.

    3

    Keverd össze a mézet és a chili szószt egy kis tálban. Kend meg a húspogácsák tetejét a mézes-chilis keverékkel a sütés utolsó percében, majd hagyd karamellizálódni.

    Vigyázz, hogy a méz ne égjen meg! Ha túl gyorsan karamellizálódik, vedd lejjebb a hőfokot.

    4

    Helyezd a cheddar sajtszeleteket a húspogácsákra, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

    Ha nincs fedőd, tegyél a serpenyőbe egy kevés vizet és fedd le egy tálaló tállal. A gőz segít a sajtnak gyorsabban megolvadni.

    5

    Pirítsd meg a hamburger zsemlék belső oldalát a grillserpenyőben.

    A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy a szósz átáztassa őket, és kellemes ropogós textúrát ad.

    6

    Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát, mosd meg a jégsaláta leveleket.

    A zöldségek legyenek frissek és ropogósak. A lilahagymát érdemes vékonyra szeletelni, hogy ne legyen túl erős az íze.

    7

    Állítsd össze a burgert: Helyezd a zsemle alsó részére a salátát, a mézes-chilis húspogácsát, a paradicsomszeleteket és a lilahagymát. Fedd le a zsemle tetejével.

    A sorrend fontos! A saláta megvédi a zsemlét a szósztól, a hús pedig melegen tartja a zöldségeket.

    8

    Tálald forrón, sült burgonyával vagy salátával. TIPP: A maradék mézes-chilis szószt mártogatósként kínálhatod mellé.

    A burgert azonnal tálald, amíg a hús és a sajt még meleg, a zöldségek pedig frissek.