Keverd össze a darált marhahúst sóval és borssal, majd formázz belőle 4 egyenlő méretű húspogácsát. TIPP: A hús állaga jobb lesz, ha előtte pár órára hűtőbe teszed.
Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Óvatosan keverd össze a fűszerekkel.
Melegítsd fel a grillserpenyőt, kend meg olívaolajjal, és süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalon 3-4 percig, amíg aranybarna kérget kapnak.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon, így a szaft bent marad. Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaft.
Keverd össze a mézet és a chili szószt egy kis tálban. Kend meg a húspogácsák tetejét a mézes-chilis keverékkel a sütés utolsó percében, majd hagyd karamellizálódni.
Vigyázz, hogy a méz ne égjen meg! Ha túl gyorsan karamellizálódik, vedd lejjebb a hőfokot.
Helyezd a cheddar sajtszeleteket a húspogácsákra, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Ha nincs fedőd, tegyél a serpenyőbe egy kevés vizet és fedd le egy tálaló tállal. A gőz segít a sajtnak gyorsabban megolvadni.
Pirítsd meg a hamburger zsemlék belső oldalát a grillserpenyőben.
A zsemlék pirítása megakadályozza, hogy a szósz átáztassa őket, és kellemes ropogós textúrát ad.
Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát, mosd meg a jégsaláta leveleket.
A zöldségek legyenek frissek és ropogósak. A lilahagymát érdemes vékonyra szeletelni, hogy ne legyen túl erős az íze.
Állítsd össze a burgert: Helyezd a zsemle alsó részére a salátát, a mézes-chilis húspogácsát, a paradicsomszeleteket és a lilahagymát. Fedd le a zsemle tetejével.
A sorrend fontos! A saláta megvédi a zsemlét a szósztól, a hús pedig melegen tartja a zöldségeket.
Tálald forrón, sült burgonyával vagy salátával. TIPP: A maradék mézes-chilis szószt mártogatósként kínálhatod mellé.
A burgert azonnal tálald, amíg a hús és a sajt még meleg, a zöldségek pedig frissek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.