Mézes csokoládés felfújt tálalva

Mézes csokoládés felfújt

A mézes csokoládés felfújt egy igazán különleges édesség, amely a gazdag csokoládé és a méz édes, virágos aromáját ötvözi. A méz természetes édessége egyedülálló ízt ad, míg a csokoládé finom textúrája tökéletesen kiegészíti ezt a desszertet. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például különleges vacsorákra, vagy bárhol, ahol a méz és csokoládé harmóniáját szeretnéd megízlelni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 ek. Méz
150 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
150 ml Tej
30 g Vaj
10 g Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A mézet mérd ki, a csokoládét törd kisebb darabokra.

    A hozzávalók előkészítése meggyorsítja és leegyszerűsíti a folyamatot.

    2

    A tojásokat válaszd szét, és a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd. A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a mézzel.

    Fontos, hogy a tojásfehérjébe ne kerüljön sárgája, mert akkor nem lesz kemény a hab.

    3

    A tejet és a vajat öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel. A keveréket ne hagyd forrni, csak langyosra melegítsd.

    A tej és vaj keverékének melegítése segíti a csokoládé olvadását.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    Vízfürdő helyett mikróban is felolvaszthatod a csokoládét, de figyelj, hogy ne égjen meg.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá. Amikor kész, óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A kemény tojáshab a felfújt lényege, ezért fontos, hogy alaposan felverd. A csokoládés masszába óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A liszt átszitálása megakadályozza a csomók kialakulását.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a csokoládés masszát.

    A forma alapos kivajazása megakadályozza, hogy a felfújt leragadjon.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a felfújt összeeshet.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és ha szeretnéd, szórj egy kevés extra mézzel a tetejére.

    A felfújtat azonnal tálald, mert hamar összeesik.