M茅zes-di贸s pisk贸tatekercs szeletelve 茅s m茅zzel meglocsolva

M茅zes-di贸s pisk贸tatekercs

A m茅zes-di贸s pisk贸tatekercs egy klasszikus magyar s眉tem茅ny, amelyet gyakran k茅sz铆tenek 眉nnepi alkalmakra. A pisk贸tatekercs m谩r hossz煤 茅vsz谩zadok 贸ta n茅pszer疟 Eur贸p谩ban, hiszen k枚nnyen elk茅sz铆thet艖, m茅gis l谩tv谩nyos 茅s 铆zletes desszert. A m茅z 茅des, karamelliz谩lt 铆zt ad a t茅szt谩nak, m铆g a dar谩lt di贸 kellemesen roppan贸s text煤r谩t k枚lcs枚n枚z neki. Ez a s眉tem茅ny t枚k茅letes v谩laszt谩s egy csal谩di eb茅d vagy bar谩ti 枚sszej枚vetel ut谩n, 茅s garant谩ltan elnyeri mindenki tetsz茅s茅t. Ha m茅g k眉l枚nlegesebb茅 szeretn茅d tenni, pr贸b谩ld meg egy kis narancsh茅jjal vagy fah茅jjal 铆zes铆teni a t枚ltel茅ket!

El艖k茅sz眉let 20 perc
Elk茅sz铆t茅s 12 perc
Teljes 32 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 6
100 g Liszt
50 g Dar谩lt di贸
100 g Krist谩lycukor
2 ek. M茅z
4 db Toj谩s
1 tk. S眉t艖por
1 csipet S贸
200 ml Tejsz铆n
20 g Porcukor a tetej茅re
1 ek. M茅z a d铆sz铆t茅shez

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A s眉t艖t meleg铆tsd el艖 180掳C-ra, 茅s b茅lelj ki egy s眉t艖lemezt s眉t艖pap铆rral.

    A s眉t艖pap铆rt 茅rdemes kicsit bevizezni 茅s 枚sszegy疟rni, 铆gy k枚nnyebben r谩simul a s眉t艖lemezre.

    2

    Egy t谩lban verd fel a toj谩sokat a krist谩lycukorral 茅s a m茅zzel, am铆g habos 茅s vil谩gos sz铆n疟 lesz.

    A toj谩sokat legal谩bb 5-8 percig verd, hogy sz茅p habosak legyenek. Ez a pisk贸ta alapja, 铆gy ne sp贸rolj az id艖vel.

    3

    Szit谩ld bele a lisztet, a s眉t艖port, a csipet s贸t 茅s a dar谩lt di贸t, majd 贸vatosan forgasd 枚ssze, hogy ne t枚rj枚n 枚ssze a hab.

    A lisztet 茅s a s眉t艖port mindig szit谩ld, hogy ne legyenek benne csom贸k. A t茅szt谩t 贸vatosan, alulr贸l felfel茅 mozdulatokkal forgasd 枚ssze.

    4

    脰ntsd a t茅szt谩t az el艖k茅sz铆tett s眉t艖pap铆rra, 茅s egyengesd el egyenletesen, hogy sz茅p v茅kony r茅teget kapj.

    A t茅szt谩t egy spatula vagy ken艖k茅s seg铆ts茅g茅vel egyengesd el egyenletesen.

    5

    S眉sd 10-12 percig, am铆g aranybarna nem lesz, majd m茅g melegen egy tiszta konyharuh谩ra bor铆tsd 茅s 贸vatosan feltekerd.

    A pisk贸t谩t ne s眉sd t煤l, mert akkor t枚redezett lesz. A konyharuh谩t enyh茅n nedves铆tsd be, 铆gy k枚nnyebben fel tudod tekerni a pisk贸t谩t.

    6

    Hagyd kih疟lni feltekert 谩llapotban, hogy k茅s艖bb ne t枚rj枚n meg.

    A pisk贸t谩t teljesen hagyd kih疟lni, miel艖tt megt枚lt枚d.

    7

    Verj habb谩 a tejsz铆nt, majd 贸vatosan tekerd ki a pisk贸t谩t 茅s kend meg a tejsz铆nhabbal.

    A tejsz铆nt j贸l h疟tsd le, miel艖tt felvered, 铆gy k枚nnyebben kem茅nyedik meg. A tejsz铆nhabhoz adhatsz egy kev茅s porcukrot vagy van铆lia kivonatot.

    8

    脫vatosan tekerd vissza a pisk贸t谩t, majd sz贸rd meg porcukorral 茅s csorgass r谩 egy kis m茅zet a tetej茅re.

    A pisk贸tatekercset h疟t艖ben pihentesd legal谩bb 30 percig, miel艖tt szeleteled.

    9

    Szeletelve t谩lald, 茅s 茅lvezd az 铆zletes m茅zes-di贸s pisk贸tatekercset!

    A szeletel茅shez haszn谩lj 茅les, v茅kony peng茅j疟 k茅st, hogy ne nyomd 枚ssze a tekercset.