Mézes-fahéjas palacsinta tálalva

Mézes-fahéjas palacsinta

A palacsinta az egyik legkedveltebb édesség a magyar konyhában, amely számtalan variációban elkészíthető. A méz és fahéj kombinációja igazi különlegességet kölcsönöz ennek a receptnek, amely tökéletes választás reggelire vagy desszertként. A méz természetes édessége és a fahéj meleg aromája egyaránt kényezteti az ízlelőbimbókat. Könnyen elkészíthető, így ideális választás akár kezdő szakácsok számára is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
100 ml Szódavíz
50 g Méz
1 tk. Fahéj
1 csipet Csipet só
20 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a csipet sót és a fahéjat. Adj hozzá tejet, tojásokat és szódavizet, majd keverd simára a masszát.

    A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette sima vizet is.

    2

    Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és kenj meg vékonyan olajjal. Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süss vékony palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt elkezded sütni a palacsintákat. Ha a serpenyő nem elég forró, a palacsinta ragadni fog.

    3

    Amíg a palacsinták még melegek, kend meg őket mézzel, és szórd meg egy kevés fahéjjal. Hajtsd őket félbe vagy tekerd fel.

    A mézet vékonyan kend el a palacsintán, hogy ne ázzon át.

    4

    Tálald a palacsintákat friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal, hogy még különlegesebbé tedd.

    A palacsintákat azonnal tálald, mert a hűvös palacsinta már nem olyan finom.