Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a csipet sót és a fahéjat. Adj hozzá tejet, tojásokat és szódavizet, majd keverd simára a masszát.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és levegősebb lesz. Ha nincs szódavized, használhatsz helyette sima vizet is.
Forrósíts fel egy palacsintasütőt, és kenj meg vékonyan olajjal. Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süss vékony palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt elkezded sütni a palacsintákat. Ha a serpenyő nem elég forró, a palacsinta ragadni fog.
Amíg a palacsinták még melegek, kend meg őket mézzel, és szórd meg egy kevés fahéjjal. Hajtsd őket félbe vagy tekerd fel.
A mézet vékonyan kend el a palacsintán, hogy ne ázzon át.
Tálald a palacsintákat friss gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal, hogy még különlegesebbé tedd.
A palacsintákat azonnal tálald, mert a hűvös palacsinta már nem olyan finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.