Mézes fokhagymás tequilás szósz tálalva

Mézes fokhagymás tequilás szósz

A mézes fokhagymás tequilás szósz egy izgalmas, pikáns mártás, amely a mexikói és ázsiai ízvilágot ötvözi. A tequila karakteres íze tökéletesen harmonizál a fokhagyma és a méz édességével, míg a chili és a lime frissességet ad a szósznak. Ez a mártás kiválóan illik grillezett húsokhoz, csirkehús mellé vagy akár sült zöldségekhez is. Képzeld el, ahogy a fokhagyma és a gyömbér illata betölti a konyhát, miközben a tequila és méz kombinációja különleges ízt ad az ételnek. Az elkészítése egyszerű, de az eredmény garantáltan elnyeri a vendégek tetszését, és feldobja a hétköznapi fogásokat is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
60 ml Tequila
50 g Méz
4 gerezd Fokhagyma
30 ml Szójaszósz
20 ml Frissen facsart lime-lé
15 ml Olívaolaj
1 tk. Chili pehely
10 g Gyömbér
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a fokhagymagerezdeket, és reszeld le a gyömbért. Aprítsd finomra a fokhagymát.

    A friss gyömbér íze sokkal intenzívebb, mint a szárítotté. Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport is, de kevesebbet.

    2

    Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát és gyömbért. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ügyelj, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Folyamatosan kevergesd.

    3

    Öntsd hozzá a tequilát, és főzd 3-4 percig, hogy az alkohol nagy része elpárologjon.

    Ez a lépés nagyon fontos, hogy az alkohol íze ne domináljon a szószban. Vigyázz, mert a tequila lángra lobbanhat!

    4

    Add hozzá a mézet, szójaszószt, lime-levet és chili pelyhet. Keverd alaposan össze az összetevőket.

    A lime-lé helyett használhatsz citromlevet is. A chili pehely mennyiségével szabályozhatod a szósz csípősségét.

    5

    Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd lassú tűzön 10-12 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    A szósz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.

    6

    Ha a szósz elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Tálald grillezett húsokhoz, csirkehús mellé vagy zöldségekhez.

    A szósz kiválóan illik tacohoz, quesadillához vagy akár mártogatósnak is.