Hámozd meg a fokhagymagerezdeket, és reszeld le a gyömbért. Aprítsd finomra a fokhagymát.
A friss gyömbér íze sokkal intenzívebb, mint a szárítotté. Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport is, de kevesebbet.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított fokhagymát és gyömbért. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
Ügyelj, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Folyamatosan kevergesd.
Öntsd hozzá a tequilát, és főzd 3-4 percig, hogy az alkohol nagy része elpárologjon.
Ez a lépés nagyon fontos, hogy az alkohol íze ne domináljon a szószban. Vigyázz, mert a tequila lángra lobbanhat!
Add hozzá a mézet, szójaszószt, lime-levet és chili pelyhet. Keverd alaposan össze az összetevőket.
A lime-lé helyett használhatsz citromlevet is. A chili pehely mennyiségével szabályozhatod a szósz csípősségét.
Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd lassú tűzön 10-12 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A szósz sűrűségét a főzési idővel szabályozhatod. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.
Ha a szósz elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Tálald grillezett húsokhoz, csirkehús mellé vagy zöldségekhez.
A szósz kiválóan illik tacohoz, quesadillához vagy akár mártogatósnak is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.