Öntsd az almalevet egy közepes lábasba, és kezdd el közepes lángon melegíteni.
Érdemes jó minőségű, tiszta almalevet használni a legjobb íz eléréséhez.
Adj hozzá egy fahéjrudat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a frissen facsart narancslevet.
A fűszereket egészben add hozzá, hogy könnyebb legyen eltávolítani a végén. Ha őrölt fűszereket használsz, kevesebbet tegyél bele, mert intenzívebb az ízük.
Lassú tűzön főzd a cidert 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald fel a cidert, mert elveszítheti az aromáját. Csak gyöngyözve melegítsd.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a mézet és a vaníliakivonatot.
A mézet csak a tűzről levéve add hozzá, mert a magas hőmérsékleten elveszítheti az értékes tápanyagait.
Szűrd le a cidert egy finom szűrőn keresztül, hogy eltávolítsd a fűszereket.
Használj sűrű szövésű szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy a legapróbb fűszermaradékok is eltávolításra kerüljenek.
Öntsd poharakba, és díszítsd egy friss narancsszelettel.
Melegen tartott poharakban tálalva tovább marad meleg a cider.
Azonnal tálald, és élvezd az illatos, fűszeres cider ízét!
Kínálhatsz mellé fahéjas kekszet vagy mézeskalácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.