Forrald fel a vizet egy közepes lábosban, majd vedd le a tűzről, és add hozzá a fekete teát.
A vizet forrald fel, majd hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt a teát hozzáadod, így elkerülheted, hogy a tea megkeseredjen.
Tedd a teához a fahéjrudat, a szegfűszeget, a frissen reszelt gyömbért és a narancshéjat, majd hagyd állni 5-7 percig.
A fűszereket érdemes mozsárban enyhén összetörni, hogy jobban kiadják az aromájukat. A narancshéjat csak a színes részét használd, a fehér héj keserű lehet.
Szűrd le a fűszeres teát egy tiszta edénybe, hogy eltávolítsd a fűszerek darabjait.
A szűrés során használhatsz finom szűrőt vagy teafiltert, hogy a tea tiszta és átlátszó legyen.
Adj hozzá mézet és friss citromlevet, majd jól keverd el, hogy az édes és savanykás ízek tökéletes egyensúlyba kerüljenek.
A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. A citromlé frissessége kiemeli a tea ízeit.
Öntsd a teát bögrékbe, és díszítsd egy citromkarikával vagy egy fahéjrúddal, ha szeretnéd.
A tea még mutatósabb, ha egy szelet narancsot vagy egy kevés friss mentát is adsz hozzá.
Azonnal fogyaszd, hogy élvezhesd a tea melegítő és nyugtató hatását!
A tea hatását fokozhatod, ha lassan kortyolgatod, és közben relaxálsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.