Készítsd elő az alapanyagokat. A citromokat alaposan mosd meg, az egyikből facsarj ki levet, a másikat szeleteld fel karikákra. A gyömbért hámozd meg és reszeld le finomra.
A citrom héját is felhasználhatod a limonádé ízesítéséhez. Reszelj le egy keveset a héjából a gyömbérrel együtt.
Egy kis lábasban forralj fel 200 ml vizet, majd add hozzá a reszelt gyömbért. Hagyd főni 5 percig, hogy az ízek kioldódjanak, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
Ne forrald túl a gyömbért, mert keserű lehet a limonádé. A 5 perc főzés elegendő az ízek kioldásához.
Szűrd le a gyömbér főzetet egy finom szűrőn keresztül egy nagy kancsóba, hogy csak a tiszta folyadék maradjon meg.
Használhatsz gézlapot is a szűréshez, hogy biztosan eltávolítsd az összes gyömbér darabot.
Adj hozzá a citromlevet, a mézet és a maradék hideg vizet a kancsóba, majd keverd alaposan össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.
A méz könnyebben feloldódik, ha először egy kevés meleg vízzel kevered el.
Tedd bele a citromkarikákat és a mentaleveleket, majd keverj rajta még egyet, hogy az ízek összeérjenek.
A mentaleveleket finoman törd meg, hogy jobban kiadják az aromájukat.
Tálalás előtt tegyél jégkockákat a poharakba, és öntsd rájuk a frissítő limonádét. Azonnal fogyasztható!
Ha előre elkészíted a limonádét, hűtőben tárold tálalásig. Így még frissítőbb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.