Mézes-gyömbéres limonádé frissen tálalva

Mézes-gyömbéres limonádé

A limonádé az egyik legismertebb és legkedveltebb frissítő ital, amely évezredek óta hűsíti az embereket világszerte. Az eredeti citromos változat mellett az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak az ízesített variációk, mint például a gyömbéres-mézes kombináció. A gyömbér természetes gyulladáscsökkentő és emésztést segítő hatásáról ismert, míg a méz nemcsak édesít, hanem további egészségügyi előnyökkel is jár. Ez a recept tökéletes választás a nyári melegben, de akár egy megfázás idején is kiváló immunerősítő lehet. Tipp: Ha még frissebb hatást szeretnél, egy kevés frissen facsart lime levével is megbolondíthatod!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Citrom
15 g Friss gyömbér
3 ek. Méz
1 l Víz
6 db Jégkocka
4 db Mentalevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat. A citromokat alaposan mosd meg, az egyikből facsarj ki levet, a másikat szeleteld fel karikákra. A gyömbért hámozd meg és reszeld le finomra.

    A citrom héját is felhasználhatod a limonádé ízesítéséhez. Reszelj le egy keveset a héjából a gyömbérrel együtt.

    2

    Egy kis lábasban forralj fel 200 ml vizet, majd add hozzá a reszelt gyömbért. Hagyd főni 5 percig, hogy az ízek kioldódjanak, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

    Ne forrald túl a gyömbért, mert keserű lehet a limonádé. A 5 perc főzés elegendő az ízek kioldásához.

    3

    Szűrd le a gyömbér főzetet egy finom szűrőn keresztül egy nagy kancsóba, hogy csak a tiszta folyadék maradjon meg.

    Használhatsz gézlapot is a szűréshez, hogy biztosan eltávolítsd az összes gyömbér darabot.

    4

    Adj hozzá a citromlevet, a mézet és a maradék hideg vizet a kancsóba, majd keverd alaposan össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    A méz könnyebben feloldódik, ha először egy kevés meleg vízzel kevered el.

    5

    Tedd bele a citromkarikákat és a mentaleveleket, majd keverj rajta még egyet, hogy az ízek összeérjenek.

    A mentaleveleket finoman törd meg, hogy jobban kiadják az aromájukat.

    6

    Tálalás előtt tegyél jégkockákat a poharakba, és öntsd rájuk a frissítő limonádét. Azonnal fogyasztható!

    Ha előre elkészíted a limonádét, hűtőben tárold tálalásig. Így még frissítőbb lesz.