A gyömbért és a fokhagymát reszeld le finomra.
A gyömbért könnyebben tudod reszelni, ha előtte meghámozod.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecetet és a szezámolajat.
Használj jó minőségű szójaszószt a legjobb ízért.
Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd keverd alaposan össze.
Kóstold meg és ha szükséges, adj hozzá még gyömbért vagy fokhagymát ízlés szerint.
Szórd bele a szezámmagot és a chili pelyhet, majd ízesítsd frissen őrölt fekete borssal.
A szezámmagot enyhén megpiríthatod felhasználás előtt, hogy intenzívebb legyen az íze.
Hagyd pihenni legalább 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A mártást légmentesen záródó edényben a hűtőben tárolhatod.
Tálald salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy ázsiai ételek mellé.
A mártást kínálhatod melegen és hidegen is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.