Mézes gyömbéres szezámmártás tálalva

Mézes gyömbéres szezámmártás

A mézes gyömbéres szezámmártás egy klasszikus ázsiai ízvilágú szósz, amely tökéletes harmóniát teremt az édes, savanykás és fűszeres jegyek között. A gyömbér frissessége, a méz édessége és a szójaszósz umamija kiválóan kiegészítik egymást. Ez a mártás tökéletes választás salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy wokban készült ételekhez. Egy gyors és ízletes szósz, amely bármelyik ételt feldobja. Ha még pikánsabb ízt szeretnél, próbáld ki egy kevés extra chili pehellyel vagy fokhagymával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
30 ml Szezámolaj
50 ml Szójaszósz
40 g Méz
10 g Friss gyömbér
1 gerezd Fokhagyma
20 ml Rizsecet
10 g Szezámmag
1 csipet Chilipehely
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért és a fokhagymát reszeld le finomra.

    A gyömbért könnyebben tudod reszelni, ha előtte meghámozod.

    2

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecetet és a szezámolajat.

    Használj jó minőségű szójaszószt a legjobb ízért.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd keverd alaposan össze.

    Kóstold meg és ha szükséges, adj hozzá még gyömbért vagy fokhagymát ízlés szerint.

    4

    Szórd bele a szezámmagot és a chili pelyhet, majd ízesítsd frissen őrölt fekete borssal.

    A szezámmagot enyhén megpiríthatod felhasználás előtt, hogy intenzívebb legyen az íze.

    5

    Hagyd pihenni legalább 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A mártást légmentesen záródó edényben a hűtőben tárolhatod.

    6

    Tálald salátákhoz, grillezett húsokhoz vagy ázsiai ételek mellé.

    A mártást kínálhatod melegen és hidegen is.