Egy tálban keverd össze a mézet, a szójaszószt és a rizsecetet, amíg sima állagot nem kapsz.
Használj jó minőségű mézet és szójaszószt a legjobb íz eléréséhez. A rizsecet helyett használhatsz almaecetet is.
Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd keverd alaposan össze.
A gyömbért és a fokhagymát frissen reszeld le, hogy intenzívebb legyen az ízük.
Öntsd hozzá a szezámolajat, és keverd simára.
A szezámolaj nagyon intenzív ízű, ezért ne hagyd ki, de mértékkel adagold.
Szórj hozzá chili pelyhet ízlés szerint, és keverd át még egyszer.
A chili pehely mennyiségétől függ a szósz erőssége. Kezdd kevesebbel, és fokozatosan adagold.
Tálald grillezett húsok, zöldségek vagy tavaszi tekercsek mellé.
A szósz hűtőben néhány napig eláll, de tálalás előtt érdemes átkeverni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.