Mézes-gyömbéres szósz tálalva grillezett zöldségekkel

Mézes-gyömbéres szósz

A mézes-gyömbéres szósz az ázsiai konyha egyik alapvető eleme, amely harmonikusan ötvözi az édes és a fűszeres ízeket. A méz édessége és a gyömbér csípőssége különleges élményt nyújt, amit a szójaszósz mély, umami íze tesz teljessé. Ez a mártás kiválóan illik grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tavaszi tekercsek mellé is. Készítsd el otthon, hogy egy kis keleti ízvilágot csempéssz az asztalra!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Méz
10 g Friss gyömbér (reszelt)
50 ml Szójaszósz
20 ml Rizsecet
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
10 ml Szezámolaj
1 tk. Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a mézet, a szójaszószt és a rizsecetet, amíg sima állagot nem kapsz.

    Használj jó minőségű mézet és szójaszószt a legjobb íz eléréséhez. A rizsecet helyett használhatsz almaecetet is.

    2

    Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd keverd alaposan össze.

    A gyömbért és a fokhagymát frissen reszeld le, hogy intenzívebb legyen az ízük.

    3

    Öntsd hozzá a szezámolajat, és keverd simára.

    A szezámolaj nagyon intenzív ízű, ezért ne hagyd ki, de mértékkel adagold.

    4

    Szórj hozzá chili pelyhet ízlés szerint, és keverd át még egyszer.

    A chili pehely mennyiségétől függ a szósz erőssége. Kezdd kevesebbel, és fokozatosan adagold.

    5

    Tálald grillezett húsok, zöldségek vagy tavaszi tekercsek mellé.

    A szósz hűtőben néhány napig eláll, de tálalás előtt érdemes átkeverni.