Mézes-kecskesajtos felfújt tálalva

Mézes-kecskesajtos felfújt

A mézes-kecskesajtos felfújt egy könnyed, sós étel, amely a kecskesajt és méz gazdag ízét ötvözi a tojásos, lágy textúrával. Az étel a francia konyha egyik legkedveltebb sós desszertje, és már számos nemzet konyhájában is megtalálható. Tökéletes választás vacsorákra, mint előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Kecskesajt
2 ek. Méz
4 db Tojás
200 ml Tej
50 g Liszt
30 g Vaj
1 cs. Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A kecskesajtot reszeld le, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A tojásfehérjének szánt tál és habverő legyen teljesen zsírmentes, különben nem fog kemény habot verni.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a liszttel, sóval, mézzel és egy csipet cukorral.

    A csipet cukor segít a tojássárgájának habosabbá válni.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    A tejet ne forrald fel, csak langyosítsd meg, hogy ne fője meg a tojássárgáját.

    4

    A kecskesajtot keverd bele a tejes tojássárgájás masszába.

    A kecskesajtot előzőleg hagyd szobahőmérsékletűre melegedni, így könnyebben elkeveredik és nem lesz csomós a massza.

    5

    A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a sajtos-mézes masszába.

    A tojásfehérje habot óvatosan, alulról felfelé mozdulatokkal forgasd bele, hogy ne törjön össze, és a felfújt szép magas legyen.

    6

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a sajtos-mézes masszát.

    A formát alaposan vajazd ki, és szórd meg egy kevés liszttel, hogy a felfújt ne ragadjon le.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a felfújt összeeshet.

    8

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    A felfújtat azonnal tálald, mert hűlés közben összeesik.