A fokhagymát hámozd meg és reszeld le finomra.
A fokhagyma préselésével még intenzívebb ízt érhetsz el.
Egy tálban keverd össze a mézet, mustárt, citromlevet, sót és borsot.
Használj dijoni mustárt a pikánsabb ízért, vagy édes mustárt, ha lágyabb ízt szeretnél.
Add hozzá a reszelt fokhagymát és keverd jól össze.
A fokhagymát reszeld finomra, vagy zúzd össze, hogy a lehető legtöbb ízt kiaddja. Keverd alaposan össze a többi hozzávalóval, hogy egyenletes ízű legyen a szósz.
Öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd újra alaposan.
Az olívaolajat lassan csorgasd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon.
Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz.
A szószt hűtőben tárolva néhány napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.