Mézes-mustáros fokhagymaszósz tálalva

Mézes-mustáros fokhagymaszósz

A mézes-mustáros fokhagymaszósz egy édes-savanyú, fűszeres mártás, amely a méz édességét, a mustár fűszerességét és a fokhagyma ízét ötvözi. Ez a szósz tökéletes választás lehet grillezett húsokhoz, zöldségekhez, vagy akár tésztákhoz is. A recept az amerikai barbecue konyhából merít ihletet, ahol az édes és fűszeres szószok különösen népszerűek. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben a fokhagyma és a mustár aromája betölti a konyhát. Az elkészítés titka, hogy minden hozzávalót jól összekeverünk, hogy az ízek teljesen összeérjenek és egy selymes, gazdag szószt kapjunk.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. méz
2 ek. mustár
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 tk. citromlé
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és reszeld le finomra.

    A fokhagyma préselésével még intenzívebb ízt érhetsz el.

    2

    Egy tálban keverd össze a mézet, mustárt, citromlevet, sót és borsot.

    Használj dijoni mustárt a pikánsabb ízért, vagy édes mustárt, ha lágyabb ízt szeretnél.

    3

    Add hozzá a reszelt fokhagymát és keverd jól össze.

    A fokhagymát reszeld finomra, vagy zúzd össze, hogy a lehető legtöbb ízt kiaddja. Keverd alaposan össze a többi hozzávalóval, hogy egyenletes ízű legyen a szósz.

    4

    Öntsd hozzá az olívaolajat, és keverd újra alaposan.

    Az olívaolajat lassan csorgasd hozzá, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz emulgeálódjon.

    5

    Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy akár tésztákhoz.

    A szószt hűtőben tárolva néhány napig eláll.