MĂ©zes-mustĂĄros perec frissen sĂŒtve

Mézes-muståros perec

A mĂ©zes-mustĂĄros perec egy kĂŒlönleges Ă©s Ă­nycsiklandĂł vĂĄltozata a klasszikus perecnek, amely az Ă©des Ă©s sĂłs Ă­zek keverĂ©kĂ©vel lep meg. A dijoni mustĂĄr Ă©s a mĂ©z intenzĂ­v Ă­ze tökĂ©letesen illik a puha Ă©s ropogĂłs tĂ©sztĂĄhoz, amely minden falatban a friss pĂ©ksĂŒtemĂ©nyek varĂĄzsĂĄt adja. A mĂ©zes-mustĂĄros perec ideĂĄlis vendĂ©gvĂĄrĂłnak, snacknek vagy akĂĄr egy könnyed vacsorĂĄnak is. Frissen sĂŒtve a legfinomabb!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
⭕ 1 ek. Cukor
⭕ 2 tk. Só
⭕ 250 ml Langyos víz
⭕ 50 g Olvasztott vaj
⭕ 2 ek. Dijoni mustár
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 3 ek. ÉtkezĂ©si szĂłdabikarbĂłna

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, szĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑt, cukrot Ă©s sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ a langyos vizet, az olvasztott vajat, a dijoni mustĂĄrt Ă©s a mĂ©zet, majd dolgozd össze, amĂ­g tĂ©sztĂĄvĂĄ ĂĄll össze.

    A hozzĂĄvalĂłk legyenek szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱek, Ă­gy könnyebben összeĂĄll a tĂ©szta.

    2

    GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt 8-10 percig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas nem lesz. Takard le, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄt, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A tészta akkor jó, ha mår nem ragad az edény falåhoz. A kelesztéshez a legjobb a langyos, huzatmentes hely.

    3

    A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlƑ rĂ©szre. FormĂĄzz belƑlĂŒk hosszĂș hengereket, majd alakĂ­tsd Ƒket perec formĂĄvĂĄ.

    A hengerek legyenek egyenletes vastagsĂĄgĂșak, hogy a perecek egyenletesen sĂŒljenek.

    4

    Forralj fel 1 liter vizet, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s keverd bele a szĂłdabikarbĂłnĂĄt (vigyĂĄzz, habzik!).

    A szĂłdabikarbĂłna adja a perec jellegzetes Ă­zĂ©t Ă©s ĂĄllagĂĄt. Fontos, hogy vedd le a tƱzrƑl, kĂŒlönben nagyon kifuthat!

    5

    A pereceket egyenkĂ©nt merĂ­tsd a szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂ­zbe 30 mĂĄsodpercre, majd szedd ki Ă©s tedd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    Ne hagyd a pereceket tĂșl sokĂĄig a szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂ­zben, mert elĂĄzhatnak.

    6

    A mustårt és mézet keverd el egy kis tålban, majd kend meg vele a perecek tetejét, hogy jól bevonódjanak a fƱszerek.

    Hasznålhatsz egy ecsetet a perecek megkenéséhez, hogy egyenletes legyen a réteg.

    7

    SĂŒsd a pereceket 200°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 15-18 percig, amĂ­g szĂ©p aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz. Frissen a legfinomabb.

    Figyeld a sĂŒtƑt, mert minden sĂŒtƑ mĂĄs. Ha tĂșl gyorsan barnulnak a perecek, vedd lejjebb a hƑfokot.