Keverd össze a lisztet, szĂĄrĂtott Ă©lesztĆt, cukrot Ă©s sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ a langyos vizet, az olvasztott vajat, a dijoni mustĂĄrt Ă©s a mĂ©zet, majd dolgozd össze, amĂg tĂ©sztĂĄvĂĄ ĂĄll össze.
A hozzĂĄvalĂłk legyenek szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱek, Ăgy könnyebben összeĂĄll a tĂ©szta.
GyĂșrd a tĂ©sztĂĄt 8-10 percig, amĂg sima Ă©s rugalmas nem lesz. Takard le, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1 ĂłrĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A tészta akkor jó, ha mår nem ragad az edény falåhoz. A kelesztéshez a legjobb a langyos, huzatmentes hely.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyenlĆ rĂ©szre. FormĂĄzz belĆlĂŒk hosszĂș hengereket, majd alakĂtsd Ćket perec formĂĄvĂĄ.
A hengerek legyenek egyenletes vastagsĂĄgĂșak, hogy a perecek egyenletesen sĂŒljenek.
Forralj fel 1 liter vizet, vedd le a tƱzrĆl, Ă©s keverd bele a szĂłdabikarbĂłnĂĄt (vigyĂĄzz, habzik!).
A szĂłdabikarbĂłna adja a perec jellegzetes ĂzĂ©t Ă©s ĂĄllagĂĄt. Fontos, hogy vedd le a tƱzrĆl, kĂŒlönben nagyon kifuthat!
A pereceket egyenkĂ©nt merĂtsd a szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂzbe 30 mĂĄsodpercre, majd szedd ki Ă©s tedd egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
Ne hagyd a pereceket tĂșl sokĂĄig a szĂłdabikarbĂłnĂĄs vĂzben, mert elĂĄzhatnak.
A mustårt és mézet keverd el egy kis tålban, majd kend meg vele a perecek tetejét, hogy jól bevonódjanak a fƱszerek.
Hasznålhatsz egy ecsetet a perecek megkenéséhez, hogy egyenletes legyen a réteg.
SĂŒsd a pereceket 200°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 15-18 percig, amĂg szĂ©p aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz. Frissen a legfinomabb.
Figyeld a sĂŒtĆt, mert minden sĂŒtĆ mĂĄs. Ha tĂșl gyorsan barnulnak a perecek, vedd lejjebb a hĆfokot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.