Mézes narancsos gyömbérszósz tålalva

Mézes narancsos gyömbérszósz

A mĂ©zes narancsos gyömbĂ©rszĂłsz egy friss Ă©s fƱszeres szĂłsz, amely az Ă©des mĂ©z Ă©s a friss narancs tökĂ©letes harmĂłniĂĄjĂĄt ötvözi a gyömbĂ©r csĂ­pƑssĂ©gĂ©vel. A szĂłsz tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje lehet hĂșsoknak, grillezett zöldsĂ©geknek vagy akĂĄr tĂ©sztĂĄknak. A mĂ©z Ă©des Ă­ze egyensĂșlyba hozza a narancs savanykĂĄssĂĄgĂĄt, mĂ­g a gyömbĂ©r erƑteljes karaktert ad a szĂłsznak. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka a megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©kleten törtĂ©nƑ fƑzĂ©s, hogy a szĂłsz finom, sima ĂĄllagot kapjon, miközben az Ă­zek tökĂ©letesen összeĂ©rnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 ml narancslĂ©
⭕ 2 ek. mĂ©z
⭕ 1 tk. friss gyömbĂ©r
⭕ 1 ek. szójaszósz
⭕ 2 ek. olívaolaj
⭕ 1 gerezd fokhagyma
⭕ 1 csipet só
⭕ 1 csipet Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Facsard ki a narancsot, hogy 100 ml friss narancslét kapj.

    A friss narancslé sokkal finomabb, mint a bolti. Ha nincs elég narancsod, kiegészítheted egy kis bolti narancslével, de a friss legyen a többségben.

    2

    A fokhagymåt håmozd meg és reszeld le, a gyömbért szintén reszeld finomra.

    A reszelés helyett a fokhagymåt és gyömbért nagyon apróra is våghatod. A gyömbér mennyiségével szabålyozhatod a szósz pikantériåjåt.

    3

    Egy kis låbosban melegítsd az olívaolajat, és add hozzå az aprított fokhagymåt és a reszelt gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, hogy kioldódjanak az ízek.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz. Alacsony långon pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a narancslevet Ă©s a mĂ©zet. Keverd jĂłl össze, hogy a mĂ©z teljesen feloldĂłdjon.

    Ha a méz nehezen oldódik, melegítsd egy kicsit a szószt. A méz mennyiségével szabålyozhatod a szósz édességét.

    5

    Adj hozzĂĄ szĂłjaszĂłszt, egy csipet sĂłt Ă©s borsot, majd hagyd a szĂłszt 5-7 percig fƑni, hogy besƱrƱsödjön.

    A szĂłjaszĂłsz sĂłs Ă­zt ad a szĂłsznak, ezĂ©rt Ăłvatosan sĂłzd. A szĂłsz sƱrƱsĂ©gĂ©t a fƑzĂ©si idƑvel szabĂĄlyozhatod.

    6

    MiutĂĄn a szĂłsz besƱrƱsödött, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd egy kicsit hƱlni.

    A szĂłsz hƱlĂ©s közben tovĂĄbb sƱrƱsödik. Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s narancslevet.

    7

    TĂĄlald a kĂ©sz szĂłszt grillezett hĂșsokhoz, zöldsĂ©gekhez vagy akĂĄr tĂ©sztĂĄkhoz.

    A szĂłsz kivĂĄlĂłan illik ĂĄzsiai Ă©telekhez is. TĂĄrolhatod lĂ©gmentesen zĂĄrĂłdĂł edĂ©nyben a hƱtƑben nĂ©hĂĄny napig.