Mézes-pisztáciás cupcake tálalva

Mézes-Pisztáciás Cupcake

A méz és a pisztácia egyedülálló kombinációja különleges ízélményt nyújt, amelyet a világ különböző konyháiban régóta használnak. A pisztáciát már az ókorban is nagyra értékelték, különösen a Közel-Keleten, ahol az édességek egyik fő alapanyaga volt. A méz természetes édessége és a pisztácia diós, enyhén sós íze tökéletesen harmonizál ebben a cupcake receptben. Ez a sütemény tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy elegáns délutáni desszertként. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbáld meg mézes karamellöntettel meglocsolni a tetejét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
100 g Cukor
50 ml Méz
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
80 g Pisztácia
200 g Krém sajt
100 g Porcukor
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a muffinok egyenletes süléséhez.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a muffinok szépen megemelkednek.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat, cukrot és mézet, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie a legjobb eredmény eléréséhez. A habosítás során minél több levegőt juttatsz a masszába, annál könnyebb lesz a tészta.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el a masszát, hogy elkerüld a kicsapódást.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a szárazzal. Ne keverd túl, csak addig, amíg éppen összeáll.

    6

    Durvára vágd a pisztáciát, és keverd a tésztába, hogy minden muffin kellemes, ropogós textúrát kapjon.

    A pisztáciát érdemes sütés előtt megpirítani, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    Ha a hústű tisztán jön ki, a muffinok megsültek. Ha a tetejük túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.

    A krémsajtnak és a tejszínnek is hidegnek kell lennie, hogy a krém szépen felverődjön. Ne keverd túl, mert kicsapódhat.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és szórd meg apróra vágott pisztáciával és egy kevés mézzel.

    A muffinokat rácson hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvad.