Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a muffinok egyenletes süléséhez.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, és a muffinok szépen megemelkednek.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat, cukrot és mézet, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie a legjobb eredmény eléréséhez. A habosítás során minél több levegőt juttatsz a masszába, annál könnyebb lesz a tészta.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat egyesével add hozzá, és minden tojás után alaposan keverd el a masszát, hogy elkerüld a kicsapódást.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a szárazzal. Ne keverd túl, csak addig, amíg éppen összeáll.
Durvára vágd a pisztáciát, és keverd a tésztába, hogy minden muffin kellemes, ropogós textúrát kapjon.
A pisztáciát érdemes sütés előtt megpirítani, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
Ha a hústű tisztán jön ki, a muffinok megsültek. Ha a tetejük túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.
A krémsajtnak és a tejszínnek is hidegnek kell lennie, hogy a krém szépen felverődjön. Ne keverd túl, mert kicsapódhat.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és szórd meg apróra vágott pisztáciával és egy kevés mézzel.
A muffinokat rácson hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.