Mézes rétes tálalva

Mézes rétes

A mézes rétes egy hagyományos magyar édesség, amely generációkon átívelő népszerűségnek örvend. A ropogós rétestészta és az édes mézes-diós töltelék kombinációja tökéletes desszert ünnepi alkalmakra vagy egy családi vacsora megkoronázásához. Könnyű elkészíteni, és garantáltan mindenkit lenyűgöz az asztalnál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
6 lap Rétestészta
150 g Méz
200 g Darált dió
50 g Cukor
5 g Fahéj (őrölt)
100 g Vaj (olvasztott)
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megkönnyíti a rétes kiemelését a tepsiből, és megakadályozza, hogy leragadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a darált diót, a cukrot és a fahéjat.

    A töltelékhez használhatsz más dióféléket is, például mandulát vagy mogyorót.

    3

    Terítsd ki a réteslapokat egy tiszta konyharuhára, és kend meg őket olvasztott vajjal.

    A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. A vajat egyenletesen kend el, hogy a tészta ne száradjon ki.

    4

    Szórd meg a tésztát a diós keverékkel, és csorgass rá mézet egyenletesen.

    A mézet óvatosan csorgasd rá, hogy ne áztassa el a tésztát.

    5

    Óvatosan tekerd fel a rétest a konyharuha segítségével, és helyezd a tepsibe.

    A rétest szorosan tekerd fel, de ne túl szorosan, hogy ne szakadjon a tészta.

    6

    Kend meg a rétes tetejét olvasztott vajjal, majd süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.

    A vajjal megkent rétes szép aranybarna színt kap. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd le a rétest, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    A porcukorral megszórt rétes még gusztusosabb.