Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megkönnyíti a rétes kiemelését a tepsiből, és megakadályozza, hogy leragadjon.
Egy tálban keverd össze a darált diót, a cukrot és a fahéjat.
A töltelékhez használhatsz más dióféléket is, például mandulát vagy mogyorót.
Terítsd ki a réteslapokat egy tiszta konyharuhára, és kend meg őket olvasztott vajjal.
A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. A vajat egyenletesen kend el, hogy a tészta ne száradjon ki.
Szórd meg a tésztát a diós keverékkel, és csorgass rá mézet egyenletesen.
A mézet óvatosan csorgasd rá, hogy ne áztassa el a tésztát.
Óvatosan tekerd fel a rétest a konyharuha segítségével, és helyezd a tepsibe.
A rétest szorosan tekerd fel, de ne túl szorosan, hogy ne szakadjon a tészta.
Kend meg a rétes tetejét olvasztott vajjal, majd süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.
A vajjal megkent rétes szép aranybarna színt kap. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd le a rétest, majd szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A porcukorral megszórt rétes még gusztusosabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.