Mézes rozmaringos gyömbérszósz tálalva

Mézes rozmaringos gyömbérszósz

A mézes rozmaringos gyömbérszósz egy gazdag, ínycsiklandó szósz, amely a méz édességét, a rozmaring friss ízét és a gyömbér csípősségét ötvözi. Ez a szósz tökéletes választás lehet tésztákhoz, grillezett húsokhoz, vagy zöldségekhez is. A recept az olasz konyhából merít ihletet, ahol az édes és fűszeres szószok harmóniája különösen népszerű. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illatok betöltik a konyhát. Az elkészítés titka, hogy minden hozzávalót frissen és finomra vágjunk, hogy az ízek frissek és élesek legyenek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. méz
1 ág friss rozmaring
1 tk. gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 csipet
1 csipet őrölt bors
1 ek. olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rozmaringot aprítsd fel finomra, a gyömbért hámozd meg és reszeld le.

    A rozmaringot közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd, hogy megőrizze az aromáját. A gyömbért reszelheted finomra vagy apróra vághatod, ahogy jobban szereted.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.

    A fokhagymát préseld át fokhagymanyomón, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    Ne hevítsd túl az olajat, mert megéghet a fokhagyma és a gyömbér.

    4

    Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    5

    Add hozzá a mézet és a felaprított rozmaringot, majd keverd jól össze.

    Használj jó minőségű, folyékony mézet a legjobb eredményért.

    6

    Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.

    Közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.

    7

    Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald a kész szószt tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be a só- és borsmennyiséget. Ha pikánsabban szereted, adhatsz hozzá egy csipet chiliport.