Mézes rozmaringos gyömbérszósz tålalva

Mézes rozmaringos gyömbérszósz

A mĂ©zes rozmaringos gyömbĂ©rszĂłsz egy gazdag, Ă­nycsiklandĂł szĂłsz, amely a mĂ©z Ă©dessĂ©gĂ©t, a rozmaring friss Ă­zĂ©t Ă©s a gyömbĂ©r csĂ­pƑssĂ©gĂ©t ötvözi. Ez a szĂłsz tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet tĂ©sztĂĄkhoz, grillezett hĂșsokhoz, vagy zöldsĂ©gekhez is. A recept az olasz konyhĂĄbĂłl merĂ­t ihletet, ahol az Ă©des Ă©s fƱszeres szĂłszok harmĂłniĂĄja kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ. KĂ©pzeld el, ahogy a szĂłsz frissen kĂ©szĂŒl, miközben az illatok betöltik a konyhĂĄt. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka, hogy minden hozzĂĄvalĂłt frissen Ă©s finomra vĂĄgjunk, hogy az Ă­zek frissek Ă©s Ă©lesek legyenek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 ek. mĂ©z
⭕ 1 ág friss rozmaring
⭕ 1 tk. gyömbĂ©r
⭕ 1 gerezd fokhagyma
⭕ 1 csipet só
⭕ 1 csipet Ƒrölt bors
⭕ 1 ek. olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rozmaringot aprítsd fel finomra, a gyömbért håmozd meg és reszeld le.

    A rozmaringot közvetlenĂŒl a felhasznĂĄlĂĄs elƑtt aprĂ­tsd, hogy megƑrizze az aromĂĄjĂĄt. A gyömbĂ©rt reszelheted finomra vagy aprĂłra vĂĄghatod, ahogy jobban szereted.

    2

    A fokhagymåt håmozd meg és aprítsd fel.

    A fokhagymåt préseld åt fokhagymanyomón, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon.

    Ne hevĂ­tsd tĂșl az olajat, mert megĂ©ghet a fokhagyma Ă©s a gyömbĂ©r.

    4

    Add hozzå a reszelt gyömbért és fokhagymåt, és pirítsd 1-2 percig.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserƱ lesz.

    5

    Add hozzå a mézet és a felaprított rozmaringot, majd keverd jól össze.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ, folyĂ©kony mĂ©zet a legjobb eredmĂ©nyĂ©rt.

    6

    FƑzd alacsony lĂĄngon 5-7 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s a szĂłsz besƱrƱsödjön.

    Közben idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljĂĄra. Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet.

    7

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal, majd tĂĄlald a kĂ©sz szĂłszt tĂ©sztĂĄkhoz, grillezett hĂșsokhoz vagy zöldsĂ©gekhez.

    Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint ållítsd be a só- és borsmennyiséget. Ha pikånsabban szereted, adhatsz hozzå egy csipet chiliport.