A rozmaringot aprítsd fel finomra, a gyömbért hámozd meg és reszeld le.
A rozmaringot közvetlenül a felhasználás előtt aprítsd, hogy megőrizze az aromáját. A gyömbért reszelheted finomra vagy apróra vághatod, ahogy jobban szereted.
A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel.
A fokhagymát préseld át fokhagymanyomón, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.
Ne hevítsd túl az olajat, mert megéghet a fokhagyma és a gyömbér.
Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a mézet és a felaprított rozmaringot, majd keverd jól össze.
Használj jó minőségű, folyékony mézet a legjobb eredményért.
Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz besűrűsödjön.
Közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés vizet.
Ízesítsd sóval és borssal, majd tálald a kész szószt tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be a só- és borsmennyiséget. Ha pikánsabban szereted, adhatsz hozzá egy csipet chiliport.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.