Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy tortaformát, béleld ki sütőpapírral vagy vajazd ki, majd hintsd meg liszttel.
A sütőpapírral bélelt forma megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudod venni a kész tortát.
Egy keverőtálban habosítsd a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojásokat egyenként, folyamatos keverés mellett.
A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen habosítható legyen. A cukrot és a vajat addig keverd, amíg a keverék világos és habos nem lesz.
Adj hozzá mézet, vaníliakivonatot és a tejet, majd keverd simára.
A méz intenzív ízt ad a tortának, ezért ne spórolj vele. A vaníliakivonat fokozza az ízeket.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, sütőport, őrölt fahéjat és a sót.
A sütőport és a lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
A száraz összetevőket fokozatosan keverd a nedves keverékhez, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert kemény lesz a torta. Csak addig keverd, amíg az összetevők éppen össze nem állnak.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizd.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj oda. Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hűtsd ki a tortát a formában 10 percig, majd fordítsd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A tortát teljesen ki kell hűteni, mielőtt megkened a krémmel, különben a krém megolvad.
Készítsd el a krémet: keverd össze a tejszínt és a porcukrot, amíg habos állagú nem lesz. Ezt kend a torta tetejére és oldalára.
A tejszínnek hidegnek kell lennie, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódik.
Díszítsd a tortát darált dióval vagy más ízlés szerint, majd hűtsd 30 percre tálalás előtt.
A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöt, csokoládéforgácsot vagy bármilyen más kedvenc dekorációt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.