Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát, majd lisztezd be enyhén.
A tortaformát sütőpapírral is kibélelheted a könnyebb kivétel érdekében.
Egy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport. Ez biztosítja, hogy a sütemény egyenletesen emelkedjen meg.
A lisztet és a sütőport szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
Egy másik keverőtálban verd fel a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és habos állagú lesz.
A tojások legyenek szobahőmérsékletűek, hogy könnyebben felverődjenek.
Egy kis lábasban olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzá a mézet és a vanília kivonatot. Hagyd kicsit hűlni.
A vajat ne forrald fel, csak olvaszd meg. A méz hozzáadása után hagyd kicsit hűlni, hogy ne főzze meg a tojásokat.
Lassan csorgasd a vajas-mézes keveréket a tojásos habhoz, közben folyamatosan keverd, hogy egyenletes állagot kapj.
A vajas-mézes keveréket vékony sugárban csorgasd a tojásos habhoz, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást.
Felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet a tojásos keverékhez. Mindig kezd a száraz hozzávalókkal, majd egy kis tejet adj hozzá, hogy a tészta egyenletes maradjon.
A száraz és nedves hozzávalókat kis adagokban add hozzá, és óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Ne keverd túl a tésztát, mert a torta kemény lehet.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és egyengesd el a tetejét spatulával.
A forma aljára tehetsz egy kör sütőpapírt is, hogy biztosan ne ragadjon le a torta.
Süsd a tortát előmelegített sütőben 40-45 percig, vagy amíg egy beleszúrt tű tisztán kijön belőle. Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, mert a tészta összeeshet!
Ha a torta teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Ha elkészült, hagyd a formában pihenni 10 percig, majd borítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A rácsra helyezés biztosítja, hogy a torta alja ne ázzon el.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral. Kiválóan illik egy csésze forró tea vagy kávé mellé.
A tortát kínálhatod tejszínhabbal, gyümölcsökkel vagy vaníliafagyival is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.