Mézes zabpelyhes muffin tálalva

Mézes zabpelyhes muffin

A mézes zabpelyhes muffin tökéletes példa arra, hogy hogyan lehet egyszerű alapanyagokból egészséges és ízletes desszertet készíteni. A méz természetes édessége és a zabpehely ropogós textúrája harmóniában van ebben a könnyű süteményben. Ideális választás reggelire vagy uzsonnára, és gyorsan elkészíthető, akár hétköznapokon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Zabpehely
100 g Liszt
80 g Méz
2 db Tojás
150 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
1 csipet Csipet só
50 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy muffinformát papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a muffinok egyenletesen süljenek. Ha nincs papírkapszlid, a muffinformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a muffinok szépen megemelkednek.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a mézet, a vaníliakivonatot, az olajat és a tejet. Keverd simára.

    A nedves hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a méz egyenletesen eloszoljon, és ne maradjanak benne csomók.

    4

    Lassan keverd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és alaposan dolgozd össze, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a muffinok kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem vegyülnek.

    5

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával körülbelül háromnegyedig, hogy helyet hagyj a növekedésnek.

    Ha pontosan szeretnéd adagolni a tésztát, használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat. Így a muffinok egyenletes méretűek lesznek.

    6

    Süsd a muffinokat 20-25 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy elkészültek-e.

    A tűpróba során szúrd a muffin közepébe egy fogpiszkálót. Ha tisztán húzod ki, a muffinok elkészültek. Ha ragad rá tészta, süsd még néhány percig.

    7

    Hűtsd ki a muffinokat a formában néhány percig, majd helyezd őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    Ha a muffinokat túl sokáig hagyod a formában, bepárásodhatnak. A rácson jobban szellőznek, így ropogósabbak maradnak.