MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180 °C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtĆpapĂrral.
A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a mĂ©zeskalĂĄcsok leragadjanak a tepsire.
Keverd össze a szåraz hozzåvalókat: lisztet, cukrot, fahéjat, gyömbért, szegfƱszeget és szódabikarbónåt.
A fƱszerek mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha intenzĂvebb Ăzt szeretnĂ©l, adj hozzĂĄ több fƱszert. A szĂłdabikarbĂłna helyett hasznĂĄlhatsz sĂŒtĆport is.
Olvaszd fel a mézet és a vajat, majd keverd hozzå a tojåsokat.
A mézet és a vajat óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjenek. A tojåsokat egyesével keverd hozzå a mézes-vajas keverékhez.
Keverd össze a nedves Ă©s szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat, Ă©s gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt.
A tĂ©sztĂĄt alaposan gyĂșrd össze, amĂg sima Ă©s rugalmas nem lesz. Ha a tĂ©szta tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s lisztet. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s mĂ©zet.
NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt, szaggasd ki a formĂĄkat, Ă©s helyezd a tepsire.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le. A kiszaggatott formĂĄkat helyezd egymĂĄstĂłl tĂĄvolabb a tepsire, mert sĂŒtĂ©s közben megnĆnek.
SĂŒsd a mĂ©zeskalĂĄcsokat 10-12 percig, amĂg aranybarnĂĄk lesznek.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a mĂ©zeskalĂĄcsok vastagsĂĄgĂĄtĂłl. Figyeld a mĂ©zeskalĂĄcsokat, Ă©s vedd ki Ćket a sĂŒtĆbĆl, amikor aranybarnĂĄk lesznek. Ha tĂșl sokĂĄig sĂŒtöd, kiszĂĄradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.