Mézeskalács ízesítésű cider pohárban tálalva

Mézeskalács ízesítésű cider

A mézeskalács ízesítésű cider egy igazi ünnepi különlegesség, amely a cider frissességét ötvözi a mézeskalács fűszerkeverék édes és fűszeres aromájával. Ez az ital tökéletes választás a karácsonyi időszakban, amikor a család és barátok társaságában élvezhetjük a különleges ízek harmóniáját. A tejszínhab és a mézeskalács figura nemcsak szemet gyönyörködtető, hanem tovább fokozza az ital ünnepi jellegét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
1 tk. Mézeskalács fűszerkeverék
20 g Barna cukor
1 tk. Narancshéj
1 db Fahéj rúd
5 db Szegfűszeg
100 ml Tejszínhab
1 db Mézeskalács figura

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, nehogy felforrjon és elveszítse az ízét.

    2

    Add hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket, a barna cukrot, a narancshéjat, a fahéjrudat és a szegfűszeget. Keverd meg, hogy az ízek elkeveredjenek.

    Ha nincs mézeskalács fűszerkeveréked, készíthetsz sajátot őrölt fahéjból, gyömbérből, szegfűszegből és szerecsendióból.

    3

    Hagyd, hogy az ital lassan melegedjen és az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.

    Minél tovább hagyod összeérni az ízeket, annál finomabb lesz a cider. Akár 20-30 percig is melegítheted.

    4

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.

    Használj finom szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy biztosan ne maradjanak benne fűszerdarabok.

    5

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal, és helyezz egy mézeskalács figurát a pohár szélére, hogy ünnepi hangulatot árasszon.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt is, vagy kínálhatod a cider-t egy kanál vaníliafagylalttal.