Melegítsd fel az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, nehogy felforrjon és elveszítse az ízét.
Add hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket, a barna cukrot, a narancshéjat, a fahéjrudat és a szegfűszeget. Keverd meg, hogy az ízek elkeveredjenek.
Ha nincs mézeskalács fűszerkeveréked, készíthetsz sajátot őrölt fahéjból, gyömbérből, szegfűszegből és szerecsendióból.
Hagyd, hogy az ital lassan melegedjen és az ízek összeérjenek körülbelül 10 perc alatt.
Minél tovább hagyod összeérni az ízeket, annál finomabb lesz a cider. Akár 20-30 percig is melegítheted.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
Használj finom szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy biztosan ne maradjanak benne fűszerdarabok.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal, és helyezz egy mézeskalács figurát a pohár szélére, hogy ünnepi hangulatot árasszon.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínt is, vagy kínálhatod a cider-t egy kanál vaníliafagylalttal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.