Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért és a vaníliás cukrot.
A fűszereket ízlés szerint variálhatod, de vigyázz, hogy ne legyenek túl dominánsak.
Add hozzá a tojásokat és a mézet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A méz mennyiségétől függően a palacsinta édesebb lesz, ezt vedd figyelembe.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a tészta sűrűbb lehet, ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejet.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
Használj tapadásmentes serpenyőt a legjobb eredmény érdekében.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
Figyelj, hogy a palacsinta ne égjen meg, mert a méz miatt könnyen karamellizálódik.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
A kisült palacsintákat takard le, hogy ne száradjanak ki.
A kész palacsintákat tálald mézzel meglocsolva, porcukorral meghintve, vagy akár tejszínhabbal és dióval díszítve.
A mézeskalácsos palacsinta különösen jól illik a karácsonyi időszakhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.