Mézeskalácsos palacsinta frissen sütve

Mézeskalácsos palacsinta

A mézeskalácsos palacsinta az ünnepi hangulat tökéletes megtestesítője. A méz, a fahéj és a szegfűszeg aromája visszaidézi a karácsonyi sütemények illatát, miközben a puha, aranybarna palacsinta a klasszikus magyar édességek hagyományait őrzi. Ez a recept nemcsak finom, hanem könnyen elkészíthető is, így tökéletes választás egy hideg téli reggelire vagy egy családi ünnepi összejövetelre. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, tálald egy kevés mézzel meglocsolva, pirított dióval megszórva, vagy akár egy adag tejszínhabbal.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
300 ml Tej
100 ml Szódavíz
20 g Kristálycukor
1 csipet
30 g Méz
1 tk. Fahéj
0.5 tk. Őrölt szegfűszeg
0.5 tk. Őrölt gyömbér
10 g Vaníliás cukor
2 ek. Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért és a vaníliás cukrot.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod, de vigyázz, hogy ne legyenek túl dominánsak.

    2

    Add hozzá a tojásokat és a mézet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A méz mennyiségétől függően a palacsinta édesebb lesz, ezt vedd figyelembe.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés után a tészta sűrűbb lehet, ha szükséges, adj hozzá egy kevés tejet.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    Használj tapadásmentes serpenyőt a legjobb eredmény érdekében.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.

    Figyelj, hogy a palacsinta ne égjen meg, mert a méz miatt könnyen karamellizálódik.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    A kisült palacsintákat takard le, hogy ne száradjanak ki.

    7

    A kész palacsintákat tálald mézzel meglocsolva, porcukorral meghintve, vagy akár tejszínhabbal és dióval díszítve.

    A mézeskalácsos palacsinta különösen jól illik a karácsonyi időszakhoz.