Migas kelkáposztával, pirított kenyérrel, paprikával és tojással tálalva

Migas kelkáposztával

A Migas egy hagyományos spanyol étel, amely gyakran maradék kenyérből készül, és változatos zöldségekkel, fűszerekkel gazdagítják. A kelkáposztás változat különleges frissességet és tápláló jelleget ad az ételnek. A tojás és a pirított kenyér ropogós állaga, valamint a fűszerek gazdagsága mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Migas igazi finomság legyen. Az étel ideális választás egy tápláló reggelihez vagy könnyű ebédhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kelkáposzta
2 db Burgonya
1 db Pimientos (édes paprika)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
200 g Kenyér (fehér vagy teljes kiőrlésű)
2 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kelkáposztát apróra vágjuk és egy nagy lábasban enyhén sózott vízben megfőzzük 5-7 percig, majd leöblítjük és félretesszük.

    A kelkáposzta ne legyen túlfőzve, hogy megőrizze a szép zöld színét és ropogós állagát.

    2

    A burgonyát hámozzuk meg, és kockázzuk fel. Egy serpenyőben hevítsük az olívaolajat, és süssük meg a burgonyát aranybarnára.

    A burgonyát alacsony hőmérsékleten süsd, hogy szépen megpuhuljon belül, miközben ropogósra pirul kívül.

    3

    A pimientos paprikát és a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát pedig finomra zúzzuk.

    Ha nem szereted a csípős ízt, választhatsz édes paprikát vagy piros kaliforniai paprikát.

    4

    A serpenyőben a burgonya mellé adjuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát, és pirítsuk tovább, amíg megpuhulnak.

    A paprikát érdemes kicsit megpirítani, hogy kiemelje az ízét, de ne égjen meg.

    5

    A kenyeret vágjuk kis kockákra, és egy másik serpenyőben pirítsuk meg olívaolajon, amíg ropogós nem lesz.

    A kenyér pirítása kulcsfontosságú a migas textúrája miatt. Ha túl sok olajat használsz, a kenyér túl zsíros lesz.

    6

    A megpirított kenyeret keverjük a megfőtt kelkáposztához, majd adjuk hozzá a burgonyás-paprikás keveréket, és jól keverjük össze.

    A kelkáposzta és a pirított kenyér szépen összeér, ha egy kicsit hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeolvadjanak.

    7

    A tojásokat verd fel és öntsd a keverékre. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten, amíg a tojás meg nem sül.

    A tojásokat alacsony lángon süsd, hogy ne legyenek túlsült, és megőrizzék a krémes állagukat.