Migas szőlővel, ropogós kenyér, szőlő és friss petrezselyem díszítéssel

Migas szőlővel

A migas egy hagyományos spanyol étel, amelyet eredetileg a hétköznapi életben, mint egyszerű ételt készítettek el. A friss szőlő hozzáadásával a klasszikus ételt egy kis változáson esett át, így egy könnyed, mediterrán ínycsiklandó ételt kaptunk, amely tökéletes választás lehet tavaszi és nyári étkezésekhez. A ropogós kenyér, a fűszeres ízek és a szőlő frissessége harmonikusan kiegészítik egymást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér kenyér
150 g Szőlő
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 db Hagyma
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyeret vágd apró kockákra. A fokhagymát és a hagymát aprítsd fel, a paprikát pedig szeleteld fel vékony csíkokra.

    Ha van maradék kenyér, az is tökéletes a migashoz. A kenyér frissessége nem számít, ha kicsit szárazabb.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegíts olívaolajat. Add hozzá a felaprított fokhagymát, hagymát és paprikát, majd pirítsd őket közepes lángon 5-7 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet. Amikor már illatos, jöhet a következő lépés.

    3

    Tedd bele a kenyérkockákat a serpenyőbe, és kevergetve pirítsd őket, amíg aranybarna és ropogósak nem lesznek. Közben szórj rá fűszerpaprikát, sót és borsot.

    A kenyérpirítás fontos lépés, hogy a migas ropogós és ízes legyen. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis olívaolajat, hogy a kenyér ne száradjon ki.

    4

    Amíg a kenyér pirul, vágd félbe a szőlőt, és távolítsd el a magokat.

    A szőlőt érdemes kisebb szemekre vágni, hogy könnyebben eloszoljon a migasban, és minden falatba jusson belőle.

    5

    Miután a kenyér ropogósra pirult, tedd bele a szőlőt a serpenyőbe, és keverd össze. Főzd további 3-5 percig, hogy a szőlő picit meglágyuljon, de ne veszítse el teljesen frissességét.

    A szőlő finom, friss íze kiegyensúlyozza a pirított kenyér fűszeres ízét.

    6

    Tálald a migas-t friss petrezselyemmel díszítve, és ha szükséges, szórd meg még egy kis sóval és borssal.

    A petrezselyem frissességet és színt ad az ételnek, érdemes az utolsó pillanatban hozzáadni.