A csirkehúst szeleteld vékonyra, ha szükséges, kalapáccsal enyhén klopfold ki, hogy a hús egyenletesen süljön meg.
Ha túl vastagok a hús szeletek, az nem sül át rendesen, így fontos, hogy egyenletesek legyenek.
A lisztet, tojást és zsemlemorzsát külön tálakba tedd. A tojásokat verd fel, és ízesítsd sóval, borssal és citromlével.
A citromlé friss, savanykás íze segít kiemelni a milanesa ízét és omlóssá teszi a húst.
A csirkehús szeleteket először a lisztben forgasd meg, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
A zsemlemorzsában forgasd meg alaposan a húst, hogy jól fedje be, így szép ropogós lesz.
Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet (ha egy darab kenyér belecsobban és az azonnal serceg, akkor jó), tedd bele a hús szeleteket.
A forró olaj segít a ropogós külső réteg kialakításában, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró, hogy a hús belseje is átsüljön.
A milanesa szeleteket mindkét oldalon aranybarnára süsd, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon, majd szedd ki az olajból és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Ne süsd túl a húst, mert akkor kiszárad. A húsnak puhanak kell maradnia belül, miközben a panír ropogós.
A sült milanesa szeleteket tálald friss citromlével meglocsolva és egy kis apróra vágott petrezselyemmel megszórva.
A citromlé frissítő hatású, és nagyon jól illik a ropogós húshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.