Milanesa citromlével, ropogós panírozott csirkehús friss citromlével és petrezselyemmel

Milanesa citromlével

A milanesa az argentin konyha egyik alapétele, amelyet általában sertéshúsból vagy csirkehúsból készítenek, panírozott és olajban kisütött formában. A citromlé hozzáadása friss, savanykás ízt ad a ropogós húsnak, és kiemeli annak gazdag ízét. Ezt az ételt gyakran tálalják salátával, krumplival, vagy egyszerűen egy szelet friss kenyérrel. A milanesa egy könnyen elkészíthető étel, amely minden alkalomra tökéletes választás, akár egy gyors hétköznapi vacsorához, akár egy ünnepi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (filézett)
2 db Tojás
200 g Zsemlemorzsa
100 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj (sütéshez)
2 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst szeleteld vékonyra, ha szükséges, kalapáccsal enyhén klopfold ki, hogy a hús egyenletesen süljön meg.

    Ha túl vastagok a hús szeletek, az nem sül át rendesen, így fontos, hogy egyenletesek legyenek.

    2

    A lisztet, tojást és zsemlemorzsát külön tálakba tedd. A tojásokat verd fel, és ízesítsd sóval, borssal és citromlével.

    A citromlé friss, savanykás íze segít kiemelni a milanesa ízét és omlóssá teszi a húst.

    3

    A csirkehús szeleteket először a lisztben forgasd meg, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.

    A zsemlemorzsában forgasd meg alaposan a húst, hogy jól fedje be, így szép ropogós lesz.

    4

    Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, és amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet (ha egy darab kenyér belecsobban és az azonnal serceg, akkor jó), tedd bele a hús szeleteket.

    A forró olaj segít a ropogós külső réteg kialakításában, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró, hogy a hús belseje is átsüljön.

    5

    A milanesa szeleteket mindkét oldalon aranybarnára süsd, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon, majd szedd ki az olajból és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    Ne süsd túl a húst, mert akkor kiszárad. A húsnak puhanak kell maradnia belül, miközben a panír ropogós.

    6

    A sült milanesa szeleteket tálald friss citromlével meglocsolva és egy kis apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

    A citromlé frissítő hatású, és nagyon jól illik a ropogós húshoz.