Milanesa napolitana paradicsomszósszal, panírozott hús paradicsomszósszal és sajttal

Milanesa napolitana paradicsomszósszal

A Milanesa napolitana egy hagyományos latin-amerikai étel, amely a panírozott hús különleges változata. A népszerű ételt gyakran paradicsomszósszal és sajttal tálalják, így egy gazdag, ínycsiklandó étel válik belőle. Az étel a ropogós panír és az olvadt sajt kombinációja miatt különleges és laktató. A paradicsomszósz friss íze tökéletes kiegészítése a húsnak, így ez az étel igazán emlékezetessé válik minden étkezés során.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Sertéshús szelet (vagy marhahús)
150 g Zsemlemorzsa
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Sajt (pl. mozzarella vagy cheddar)
200 g Paradicsomszósz
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Oregano
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshús szeleteket enyhén klopfold ki, hogy vékonyabbak legyenek. Sózd, borsozd mindkét oldalukat.

    A hús klopfolása segít, hogy gyorsabban megsüljön és puhább legyen.

    2

    A zsemlemorzsát, lisztet és felvert tojásokat készítsd el külön tálakban. A hús szeleteket először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva panírozd be.

    A panírozásnál ügyelj arra, hogy minden oldalát alaposan bevonja a morzsa, hogy ropogós legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd a panírozott hús szeleteket közepes lángon mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl a húst, hogy ne száradjon ki, a belső része puha és szaftos maradjon.

    4

    A fokhagymát apróra vágd, majd egy kis serpenyőben pirítsd meg egy evőkanál olívaolajban.

    A fokhagyma gyorsan pirul, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, különben keserű lesz.

    5

    Add hozzá a paradicsomszószt és az oregánót a fokhagymához, majd főzd 5-10 percig, amíg a szósz sűrűsödik és ízesebbé válik.

    A paradicsomszószt ízlés szerint sózhatod és borsozhatod, hogy jobban kiemelje a fűszereket.

    6

    A kész hús szeleteket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Minden szelet tetejére tegyél egy szelet sajtot, majd öntsd rá a paradicsomszószt.

    A sajt olvadása tökéletesen kiegészíti a paradicsomszósz ízét, és egy krémes réteget ad a hús tetejére.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 10-12 percig, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén pirulni kezd.

    A sütési idő eltérhet a sajt fajtájától függően, figyeld, hogy ne égjen meg.

    8

    Tálald a milanesát paradicsomszósszal és olvadt sajttal, esetleg egy friss salátával vagy rizzsel.