Kezd el előkészíteni a hozzávalókat: a pangasius filéket alaposan öblítsd le, majd papírtörlővel töröld szárazra.
A halat mindig alaposan töröld szárazra, hogy a panír jól rátapadjon.
A tojásokat verd fel egy tálban, sózd és borsozd ízlés szerint. Külön készíts elő két tálat: az egyikben a lisztet, a másikban a zsemlemorzsát.
A tojásokat ne keverd túl sokáig, hogy ne szétfolyjon a panír. A panírozás gyorsasága fontos.
Forgasd meg a halat először a lisztben, ügyelve, hogy minden oldalát jól befedje. Ezután mártsd a felvert tojásba, végül forgasd meg a zsemlemorzsában.
A halat jól taposd bele a zsemlemorzsába, hogy minél ropogósabb legyen a panír.
Melegítsd fel a napraforgó olajat egy serpenyőben közepes lángon, és amikor az olaj forró, helyezd bele a panírozott halakat.
A megfelelő olajhőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darab zsemlemorzsát beledobsz: ha az azonnal serceg, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet.
Süsd a halakat mindkét oldalukon aranybarnára, ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe oldalanként. Amikor kész, papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.
Ne tedd túl sok halat egyszerre a serpenyőbe, mert akkor az olaj hőmérséklete lecsökkenhet, és nem lesz ropogós.
Tálald a milanesát friss salátával és krumplival, esetleg egy szelet citrommal a tetején.
A citrom frissességet ad a halnak, de a tálalás előtt mindig ügyelj, hogy a hal még ropogós maradjon!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.