Ropogós milanesa tojással, friss salátával és citrommal tálalva

Milanesa tojással

A milanesa egy nemzetközileg ismert étel, amely különböző variációkban elérhető a világ különböző konyháiban. A legnépszerűbb a tojásos panírozott változat, mely egy egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, tökéletes választás a hétköznapokra. A hal ropogós panírja és a tojás krémes állaga egyedülálló ízélményt biztosít. A citrom frissítő savassága és a saláta harmonikusan kiegészíti a milanesát, ami a családi ebédek vagy baráti összejövetelek ideális fogása. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbálj hozzá egy kis fokhagymás majonézt adni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pangasius filé
2 db Tojás
200 g Zsemlemorzsa
100 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 dl Napraforgó olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd el előkészíteni a hozzávalókat: a pangasius filéket alaposan öblítsd le, majd papírtörlővel töröld szárazra.

    A halat mindig alaposan töröld szárazra, hogy a panír jól rátapadjon.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, sózd és borsozd ízlés szerint. Külön készíts elő két tálat: az egyikben a lisztet, a másikban a zsemlemorzsát.

    A tojásokat ne keverd túl sokáig, hogy ne szétfolyjon a panír. A panírozás gyorsasága fontos.

    3

    Forgasd meg a halat először a lisztben, ügyelve, hogy minden oldalát jól befedje. Ezután mártsd a felvert tojásba, végül forgasd meg a zsemlemorzsában.

    A halat jól taposd bele a zsemlemorzsába, hogy minél ropogósabb legyen a panír.

    4

    Melegítsd fel a napraforgó olajat egy serpenyőben közepes lángon, és amikor az olaj forró, helyezd bele a panírozott halakat.

    A megfelelő olajhőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy kis darab zsemlemorzsát beledobsz: ha az azonnal serceg, akkor elérte a megfelelő hőmérsékletet.

    5

    Süsd a halakat mindkét oldalukon aranybarnára, ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe oldalanként. Amikor kész, papírtörlőn csepegtesd le a felesleges olajat.

    Ne tedd túl sok halat egyszerre a serpenyőbe, mert akkor az olaj hőmérséklete lecsökkenhet, és nem lesz ropogós.

    6

    Tálald a milanesát friss salátával és krumplival, esetleg egy szelet citrommal a tetején.

    A citrom frissességet ad a halnak, de a tálalás előtt mindig ügyelj, hogy a hal még ropogós maradjon!