Minestrone kolbásszal, tésztával és zöldségekkel tálalva, egy meleg, házias fogásként

Minestrone kolbásszal

A Minestrone az olasz konyha egyik legismertebb és legsokoldalúbb levese, melyet évszázadok óta készítenek különféle régiókban és családi receptek szerint. Történeti háttér: eredetileg szezonális zöldségekből, babból és maradék tésztából állították össze, gyakran húsmentesen. A kolbászos változat azonban Dél-Olaszországban terjedt el, ahol az intenzívebb, fűszeresebb ízvilág jellemző. Technikai tanács: a kolbászt mindig pirítsd elő, hogy kiengedje az ízanyagait és zsiradékát, amely gazdagítja az egész levest. Ahogy a kolbász és zöldségek együtt főnek, fenséges illat tölti be a konyhát. Ez az étel tökéletes választás hideg estékre, tartalmas ebédekre, és bármilyen alkalomra, amikor meleg, laktató fogásra vágyunk. A recept könnyen variálható – akár más hüvelyesekkel, tésztatípusokkal is gazdagítható.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Füstölt kolbász
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
1 db Vöröshagyma
2 db Fokhagyma
400 g Paradicsomkonzerv
240 g Konzerv vörösbab
1 l Zöldség alaplé
100 g Tészta (kisméretű, pl. kagyló vagy csavart)
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a kolbászt, sárgarépát, zellert, hagymát és fokhagymát. A vörösbabot szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.

    A kolbászt ferdén szeleteld, hogy látványosabb és szaftosabb maradjon főzés közben.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a kolbászkarikákat, és pirítsd meg 5 percig, amíg kissé megpirulnak és kiengedik az ízüket.

    Ne kevergesd túl gyakran, így szép kérget kap a kolbász, és még ízesebb lesz a leves.

    3

    Add hozzá az aprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, majd keverd hozzá a répát és a zellert, és párold még 5 percig.

    Használj közepes lángot, hogy a zöldségek ne égjenek meg, hanem egyenletesen puhuljanak.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és főzd 3-4 percig, amíg kissé sűrűsödik. Ezután add hozzá az alaplevet és a babot.

    A paradicsom savasságát egy csipet cukor is kiegyensúlyozhatja, ha szükséges.

    5

    Forrald fel a levest, majd add hozzá a tésztát. Főzd még 8-10 percig, amíg a tészta megpuhul, de nem fő szét.

    A tésztát mindig közvetlenül tálalás előtt főzd bele, különben elázik és szétesik.

    6

    Ízesítsd sóval és borssal, majd pihentesd 5 percig lefedve, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálaláskor egy kevés extra olívaolajat is locsolhatsz a tetejére a még gazdagabb ízért.