Aprítsd fel a kolbászt, sárgarépát, zellert, hagymát és fokhagymát. A vörösbabot szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.
A kolbászt ferdén szeleteld, hogy látványosabb és szaftosabb maradjon főzés közben.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a kolbászkarikákat, és pirítsd meg 5 percig, amíg kissé megpirulnak és kiengedik az ízüket.
Ne kevergesd túl gyakran, így szép kérget kap a kolbász, és még ízesebb lesz a leves.
Add hozzá az aprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd 2-3 percig, majd keverd hozzá a répát és a zellert, és párold még 5 percig.
Használj közepes lángot, hogy a zöldségek ne égjenek meg, hanem egyenletesen puhuljanak.
Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és főzd 3-4 percig, amíg kissé sűrűsödik. Ezután add hozzá az alaplevet és a babot.
A paradicsom savasságát egy csipet cukor is kiegyensúlyozhatja, ha szükséges.
Forrald fel a levest, majd add hozzá a tésztát. Főzd még 8-10 percig, amíg a tészta megpuhul, de nem fő szét.
A tésztát mindig közvetlenül tálalás előtt főzd bele, különben elázik és szétesik.
Ízesítsd sóval és borssal, majd pihentesd 5 percig lefedve, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor egy kevés extra olívaolajat is locsolhatsz a tetejére a még gazdagabb ízért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.