Minestrone leves lencsével tálalva, sok zöldséggel és tésztával egy mélytányérban

Minestrone lencsével

A minestrone lencsével egy újragondolt változata a klasszikus olasz zöldséglevesnek, amely a hagyományos alapokra épít, de laktatóbbá és fehérjedúsabbá teszi a csodás hüvelyes hozzáadásával. Történeti háttér: A minestrone Észak-Olaszországban született, de az éghajlathoz és az alapanyagokhoz igazodva számos helyi változatban készül. A lencse hozzáadása főként Közép- és Dél-Olaszországban jellemző, ahol gyakran ünnepi alkalmakkor is tálalják. Technikai tanács: A lencse különleges textúrát ad, de figyelj arra, hogy ne főzd túl – főként, ha előfőzött vagy konzerv változatot használsz. Felhasználói élmény: Ez a változat különösen ajánlott hideg napokra vagy húsmentes étrendet követőknek. Kitűnő egytálétel, amit előre is elkészíthetsz, és másnapra még ízletesebb lesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
1 db Cukkini
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
200 g Lencse (főtt vagy konzerv)
400 g Konzerv hámozott paradicsom
1 l Zöldségleves alaplé
100 g Rövid tészta (pl. penne, elbow)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket – hagyma, fokhagyma, répa, zeller, cukkini, burgonya, zöldbab – mosd meg, tisztítsd meg, majd darabold fel egyenlő méretű darabokra.

    A kisebb, egyforma méretűre vágott zöldségek gyorsabban és egyenletesebben főnek meg.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5–6 percig.

    A hagyma üvegesedése után vedd vissza a hőt, hogy ne égjenek meg az alapzöldségek.

    3

    Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és a darabolt paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, majd forrald fel és főzd 10 percig.

    A paradicsom savasságát egy csipet cukorral lágyíthatod, ha szükséges.

    4

    Tedd bele a főtt lencsét és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.

    Ha konzerv lencsét használsz, öblítsd le használat előtt, hogy ne legyen túl sós.

    5

    Ízesítsd sóval, borssal, majd add hozzá a finomra vágott petrezselymet, és keverd át.

    A friss zöldfűszer csak a legvégén kerüljön bele, hogy megmaradjon az illata és színe.

    6

    Tálald forrón mélytányérban, friss kenyérrel vagy pirított zsemlekockákkal.

    Egy kevés reszelt sajt a tetején még gazdagabbá és laktatóbbá teszi az ételt (nem vegán változathoz).