A zöldségeket – hagyma, fokhagyma, répa, zeller, cukkini, burgonya, zöldbab – mosd meg, tisztítsd meg, majd darabold fel egyenlő méretű darabokra.
A kisebb, egyforma méretűre vágott zöldségek gyorsabban és egyenletesebben főnek meg.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5–6 percig.
A hagyma üvegesedése után vedd vissza a hőt, hogy ne égjenek meg az alapzöldségek.
Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és a darabolt paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, majd forrald fel és főzd 10 percig.
A paradicsom savasságát egy csipet cukorral lágyíthatod, ha szükséges.
Tedd bele a főtt lencsét és a tésztát, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ha konzerv lencsét használsz, öblítsd le használat előtt, hogy ne legyen túl sós.
Ízesítsd sóval, borssal, majd add hozzá a finomra vágott petrezselymet, és keverd át.
A friss zöldfűszer csak a legvégén kerüljön bele, hogy megmaradjon az illata és színe.
Tálald forrón mélytányérban, friss kenyérrel vagy pirított zsemlekockákkal.
Egy kevés reszelt sajt a tetején még gazdagabbá és laktatóbbá teszi az ételt (nem vegán változathoz).
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.