Minestrone parmezán sajttal, tálaláskor megszórva frissen reszelt sajttal

Minestrone parmezán sajttal tálalva

A Minestrone leves az olasz konyha igazi alapköve, évszázadok óta jelen van a mediterrán otthonok asztalán. Történeti háttér: a szegények ételeként indult, amikor a háziasszonyok minden megmaradt zöldséget és tésztát egy fazékban főztek össze. A parmezán hozzáadása később vált szokássá, amikor ez a különleges sajt már széles körben elérhető lett – különösen Észak-Olaszországban. Technikai tanács: a parmezánt mindig tálalás előtt reszeld frissen, mert így sokkal aromásabb. A leves illata, ahogy a paradicsom, zöldség és fokhagyma fő össze, már önmagában étvágygerjesztő. Felhasználói élmény: tökéletes hétköznapi ebéd vagy könnyű vacsora, amely nemcsak tápláló, de ízletes és könnyen elkészíthető. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki házi készítésű tésztával!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
1 db Zeller
1 db Vöröshagyma
2 db Fokhagyma
400 g Paradicsomkonzerv
240 g Konzerv fehérbab
1 l Zöldség alaplé
100 g Tészta (kisméretű, pl. csavart vagy kagyló)
2 ek. Olívaolaj
40 g Parmezán sajt
1 tk.
0.5 tk. Feketebors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a zöldségeket: a répát és zellert hámozd meg, és kockázd fel. A hagymát és fokhagymát aprítsd finomra. A babot szűrd le és öblítsd át.

    A zöldségeket próbáld egyenlő méretűre vágni, így egyenletesen főnek meg és szebben mutatnak a tálalásnál.

    2

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg benne a hagymát és fokhagymát 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    A fokhagymát csak a hagyma után add hozzá, így elkerülöd, hogy megégjen és keserű legyen.

    3

    Add hozzá a répát és zellert, és párold őket közepes lángon 5 percig, hogy enyhén megpuhuljanak.

    Fedd le a fazekat párolás közben, hogy a zöldségek gyorsabban puhuljanak és kevesebb folyadék párologjon el.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és főzd 3-4 percig, amíg a paradicsom kissé besűrűsödik. Ezután add hozzá az alaplevet és a babot.

    Ha a paradicsom darabos, botmixerrel egy picit pépesítheted, hogy simább legyen az állaga.

    5

    Forrald fel a levest, majd add hozzá a tésztát. Főzd további 8-10 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A tésztát közvetlenül a tálalás előtt főzd bele, így nem ázik el, ha újramelegíted.

    6

    Sózd, borsozd ízlés szerint. A kész levest 5 percig pihentesd lefedve, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálalás előtt reszelj a tetejére friss parmezánt – ez még ízesebbé és krémesebbé teszi a levest.