Készítsd elő a zöldségeket: a répát és zellert hámozd meg, és kockázd fel. A hagymát és fokhagymát aprítsd finomra. A babot szűrd le és öblítsd át.
A zöldségeket próbáld egyenlő méretűre vágni, így egyenletesen főnek meg és szebben mutatnak a tálalásnál.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg benne a hagymát és fokhagymát 3-4 percig, amíg üveges lesz.
A fokhagymát csak a hagyma után add hozzá, így elkerülöd, hogy megégjen és keserű legyen.
Add hozzá a répát és zellert, és párold őket közepes lángon 5 percig, hogy enyhén megpuhuljanak.
Fedd le a fazekat párolás közben, hogy a zöldségek gyorsabban puhuljanak és kevesebb folyadék párologjon el.
Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet, és főzd 3-4 percig, amíg a paradicsom kissé besűrűsödik. Ezután add hozzá az alaplevet és a babot.
Ha a paradicsom darabos, botmixerrel egy picit pépesítheted, hogy simább legyen az állaga.
Forrald fel a levest, majd add hozzá a tésztát. Főzd további 8-10 percig, amíg a tészta megpuhul.
A tésztát közvetlenül a tálalás előtt főzd bele, így nem ázik el, ha újramelegíted.
Sózd, borsozd ízlés szerint. A kész levest 5 percig pihentesd lefedve, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt reszelj a tetejére friss parmezánt – ez még ízesebbé és krémesebbé teszi a levest.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.