A zöldségeket – hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, burgonya, zöldbab, cukkini – mosd meg, hámozd meg (ha szükséges), és vágd egyforma méretű darabokra.
Az egyforma méretű darabolás segíti az egyenletes főzést és szebb tálalást eredményez.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5–6 perc alatt.
Közepes lángon dolgozz, hogy a zöldségek ne égjenek meg, csak szépen megpuhuljanak.
Add hozzá a burgonyát, zöldbabot, cukkinit, és öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd közepes lángon 15 percig.
A fedőt ferdén helyezd a lábasra, hogy a leves kissé sűrűsödjön, miközben a zöldségek főnek.
Add hozzá a tésztát és a fehérbabot, majd főzd további 10 percig, amíg a tészta megfő.
Ne keverd túl gyakran, különben a tészta széteshet – csak gyengéden keverd át párszor.
Ízesítsd a levest sóval, borssal, majd a főzés végén vedd le a tűzről, és keverj bele 2 evőkanál pestót.
A pestót mindig csak a legvégén add hozzá, hogy friss aromája megmaradjon.
Tálaláskor kanalazz egy adag levest tányérba, és minden adagra tegyél még egy kevés pestót ízesítésnek.
Ha nem vegán verziót készítesz, kínálj mellé frissen reszelt parmezánt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.