Minestrone leves pestóval tálalva, színes zöldségekkel és tésztával egy mélytányérban

Minestrone pesto-val

A minestrone pesto-val egy különleges változata a klasszikus olasz zöldséglevesnek, amely a Ligur-térség ízvilágát tükrözi. Történeti háttér: A minestrone hagyományosan a szezonális zöldségek felhasználására született, míg a pesto a genovai konyha egyik legismertebb exportcikke. E kettő találkozásából születik ez a frissítő és gazdag fogás. Technikai tanács: Ne hagyd, hogy a pesto túlfőjön – a benne található bazsalikom és parmezán akkor őrzi meg legjobban karakteres ízét, ha csak a végén kevered hozzá. Felhasználói élmény: Ez a leves kiváló egytálétel hideg napokra, de nyáron is könnyed megoldás, különösen friss, házi készítésű pestóval. Kínálható friss kenyérrel vagy sajtos pirítóssal is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
970 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
1 db Cukkini
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
1 l Zöldségleves alaplé
2 ek. Olívaolaj
100 g Rövid tészta (pl. penne, fusilli)
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
3 ek. Pesto (bazsalikomos)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket – hagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller, burgonya, zöldbab, cukkini – mosd meg, hámozd meg (ha szükséges), és vágd egyforma méretű darabokra.

    Az egyforma méretű darabolás segíti az egyenletes főzést és szebb tálalást eredményez.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd párold meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5–6 perc alatt.

    Közepes lángon dolgozz, hogy a zöldségek ne égjenek meg, csak szépen megpuhuljanak.

    3

    Add hozzá a burgonyát, zöldbabot, cukkinit, és öntsd fel az alaplével. Forrald fel, majd főzd közepes lángon 15 percig.

    A fedőt ferdén helyezd a lábasra, hogy a leves kissé sűrűsödjön, miközben a zöldségek főnek.

    4

    Add hozzá a tésztát és a fehérbabot, majd főzd további 10 percig, amíg a tészta megfő.

    Ne keverd túl gyakran, különben a tészta széteshet – csak gyengéden keverd át párszor.

    5

    Ízesítsd a levest sóval, borssal, majd a főzés végén vedd le a tűzről, és keverj bele 2 evőkanál pestót.

    A pestót mindig csak a legvégén add hozzá, hogy friss aromája megmaradjon.

    6

    Tálaláskor kanalazz egy adag levest tányérba, és minden adagra tegyél még egy kevés pestót ízesítésnek.

    Ha nem vegán verziót készítesz, kínálj mellé frissen reszelt parmezánt is.