Mosd meg és darabold fel a hagymát, fokhagymát, répát, zellert, cukkinit, burgonyát és a zöldbabot. A konzerv paradicsomot is vágd darabokra.
Az azonos méretű darabok egyenletesen főnek meg, és szebb lesz tálaláskor az összhatás.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 perc alatt.
Ne pirítsd túl a hagymát – csak üvegesre, így nem lesz kesernyés az alap íze.
Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot, paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével, és forrald fel. Főzd közepes lángon 10 percig.
A burgonya főzés közben enyhén szétfő, ami természetes – ettől lesz kissé sűrűbb a leves.
Add hozzá a fehérbabot és a rizst, majd főzd további 15–18 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ha előfőzött rizst használsz, csak a főzés végén add hozzá, hogy ne főjön túl.
Ízesítsd sóval, borssal, majd szórd bele a frissen aprított petrezselymet, és keverd át.
A petrezselymet mindig a végén add hozzá, hogy ne veszítse el a színét és aromáját.
Tálald a forró minestronét mélytányérban, friss kenyérrel vagy pirítóssal kínálva.
Egy kis olívaolajjal meglocsolva vagy reszelt parmezánnal megszórva különlegesen finom lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.