Minestrone leves rizzsel, zöldségekkel és babbal tálalva

Minestrone rizzsel

A minestrone rizzsel változata az olasz vidéki konyhák egyik szezonális különlegessége. Történeti háttér: A rizs használata különösen Észak-Olaszországban terjedt el, ahol a tészta helyett gyakran rizzsel készítik a minestronét. Technikai tanács: A rizs könnyen elnyeli a folyadékot, ezért ügyelj arra, hogy elég alaplé legyen a levesben – ha szükséges, a főzés végén még adj hozzá forró vizet. Felhasználói élmény: Ez a változat kiválóan alkalmas főételnek, de akár több napra is előre elkészíthető. Jól tűri a melegítést, és minden alkalommal egyre ízletesebb lesz. Tálald friss kenyérrel vagy olaszos pirítóssal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
870 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
1 db Cukkini
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
400 g Konzerv hámozott paradicsom
1 l Zöldségleves alaplé
100 g Rizs (kerek szemű)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és darabold fel a hagymát, fokhagymát, répát, zellert, cukkinit, burgonyát és a zöldbabot. A konzerv paradicsomot is vágd darabokra.

    Az azonos méretű darabok egyenletesen főnek meg, és szebb lesz tálaláskor az összhatás.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 perc alatt.

    Ne pirítsd túl a hagymát – csak üvegesre, így nem lesz kesernyés az alap íze.

    3

    Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot, paradicsomot, majd öntsd fel az alaplével, és forrald fel. Főzd közepes lángon 10 percig.

    A burgonya főzés közben enyhén szétfő, ami természetes – ettől lesz kissé sűrűbb a leves.

    4

    Add hozzá a fehérbabot és a rizst, majd főzd további 15–18 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha előfőzött rizst használsz, csak a főzés végén add hozzá, hogy ne főjön túl.

    5

    Ízesítsd sóval, borssal, majd szórd bele a frissen aprított petrezselymet, és keverd át.

    A petrezselymet mindig a végén add hozzá, hogy ne veszítse el a színét és aromáját.

    6

    Tálald a forró minestronét mélytányérban, friss kenyérrel vagy pirítóssal kínálva.

    Egy kis olívaolajjal meglocsolva vagy reszelt parmezánnal megszórva különlegesen finom lesz.