Minestrone leves tésztával tálalva, sok zöldséggel, burgonyával és babbal

Minestrone tésztával

A minestrone tésztával az egyik legismertebb és legnépszerűbb olasz leves, amely a mindennapi konyha alapköve. Történeti háttér: Ez a leves az olasz paraszti hagyományokból ered, amikor minden elérhető zöldséget és maradék tésztát egytálétellé főztek. Az évszázadok során minden régiónak kialakult a saját változata, de a paradicsom, a tészta és a bab mindig közös pont maradt. Technikai tanács: A leves akkor a legfinomabb, ha a zöldségek roppanósak maradnak, és nem főnek túl – ehhez érdemes rétegenként hozzáadni őket. Felhasználói élmény: Ez a fogás remek választás egy kiadós ebédre vagy könnyű vacsorára. Friss kenyérrel tálalva igazi comfort food élményt nyújt, amit a család minden tagja szeretni fog.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
2 szár Zeller
2 db Fokhagyma
1 db Cukkini
2 db Burgonya
150 g Zöldbab
200 g Fehérbab (főtt vagy konzerv)
400 g Konzerv hámozott paradicsom
1 l Zöldségleves alaplé
100 g Rövid tészta (pl. penne, elbow)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.25 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és darabold fel a zöldségeket: a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, cukkinit, burgonyát, zöldbabot. A paradicsomot is vágd darabokra, ha egészben van.

    Az apróbbra vágott zöldségek gyorsabban megpuhulnak, és jobban elvegyülnek a levesben.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    Figyelj, hogy ne piruljanak meg túlzottan – cél az enyhe üveges állapot elérése.

    3

    Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és a hámozott paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, majd forrald fel, és főzd közepes lángon 15 percig.

    A paradicsom savasságát ellensúlyozhatod egy csipet cukorral.

    4

    Add hozzá a tésztát és a fehérbabot, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.

    A tésztát közvetlenül a tálalás előtt főzd bele, hogy ne puhuljon túl a tárolás során.

    5

    Ízesítsd sóval, borssal, és ha szükséges, egy kis vízzel hígítsd. Szórd bele az aprított petrezselymet, és keverd össze.

    A friss zöldfűszert mindig a legvégén add hozzá, hogy megőrizze aromáját és színét.

    6

    Tálald forrón mélytányérban. Opcionálisan kínálhatsz mellé frissen reszelt sajtot vagy pirított kenyérszeleteket.

    Ha előre főzöd a levest, a tésztát külön is elkészítheted, és tálaláskor adagolhatod bele – így nem puhul szét másnapra.