Mosd meg és darabold fel a zöldségeket: a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, cukkinit, burgonyát, zöldbabot. A paradicsomot is vágd darabokra, ha egészben van.
Az apróbbra vágott zöldségek gyorsabban megpuhulnak, és jobban elvegyülnek a levesben.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert kb. 5 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
Figyelj, hogy ne piruljanak meg túlzottan – cél az enyhe üveges állapot elérése.
Add hozzá a burgonyát, cukkinit, zöldbabot és a hámozott paradicsomot. Öntsd fel az alaplével, majd forrald fel, és főzd közepes lángon 15 percig.
A paradicsom savasságát ellensúlyozhatod egy csipet cukorral.
Add hozzá a tésztát és a fehérbabot, majd főzd további 10–12 percig, amíg a tészta megpuhul.
A tésztát közvetlenül a tálalás előtt főzd bele, hogy ne puhuljon túl a tárolás során.
Ízesítsd sóval, borssal, és ha szükséges, egy kis vízzel hígítsd. Szórd bele az aprított petrezselymet, és keverd össze.
A friss zöldfűszert mindig a legvégén add hozzá, hogy megőrizze aromáját és színét.
Tálald forrón mélytányérban. Opcionálisan kínálhatsz mellé frissen reszelt sajtot vagy pirított kenyérszeleteket.
Ha előre főzöd a levest, a tésztát külön is elkészítheted, és tálaláskor adagolhatod bele – így nem puhul szét másnapra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.