A csirkemelleket apróra daráljuk, vagy ledaráljuk egy húsdaráló segítségével. Egy tálban összekeverjük a darált csirkét, sót, borsot és fokhagymaport.
A csirkemell helyett használhatsz darált csirkecomb filét is, az íze gazdagabb lesz.
A csirkemasszából nyolc kis húspogácsát formázunk, majd egy tálcára helyezzük és hagyjuk pihenni 10 percig.
A formázás előtt nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a massza.
Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. A mini húspogácsákat süssük 3-4 percig oldalanként, amíg szép aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.
A húspogácsákat ne nyomkodd le sütés közben, mert elveszítik a nedvességtartalmukat és kiszáradnak.
A sütés utolsó percében helyezzünk egy szelet cheddart minden húspogácsa tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
Ha nincs cheddar, használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például trappistát vagy mozzarellát.
Közben vágjuk félbe a mini hamburgerzsemléket, és pirítsuk meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket piríthatod kenyérpirítóban is.
Készítsük elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágjuk vékony karikákra.
A lilahagymát felhasználás előtt áztasd hideg vízbe 10 percre, így kevésbé lesz csípős.
Keverjük össze a majonézt és a dijoni mustárt egy kis tálban, majd kenjük meg vele a pirított zsemle belső oldalát.
A majonéz és mustár helyett használhatsz más kedvenc szószt is, például ketchupot vagy BBQ szószt.
Rakjuk össze a miniburgereket: az alsó zsemlefélre tegyünk salátalevelet, majd jöhet a sajtos csirkepogácsa, a paradicsom és a lilahagyma. Zárjuk le a felső zsemleféllel.
A salátalevelet alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt a burgerbe teszed.
Azonnal tálaljuk, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, adjunk egy kevés mézes-mustáros öntetet a húspogácsára tálalás előtt!
A miniburgereket fogpiszkálóval vagy kis nyársakkal rögzítheted, hogy ne essenek szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.