Mini Gofri Falatkák tálalva

Mini Gofri Falatkák

A Mini Gofri Falatkák egy igazán különleges édesség, amely tökéletes vendégváró falatka vagy egy gyors desszert egy családi összejövetelre. A kisebb méretű gofrik lehetővé teszik, hogy minden falat ropogós és ízletes legyen, miközben a csokoládébevonat és a friss gyümölcsök egyensúlyt teremtenek az édes és friss ízek között. Képzeld el, ahogy a kis gofri darabokat egy csokoládés réteg borítja, a tetejét pedig méz és friss bogyós gyümölcsök teszik még ellenállhatatlanabbá! Ezek a falatkák nemcsak finomak, hanem látványosak is, és garantáltan mindenki kedvence lesznek egy baráti vagy családi összejövetelen.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
50 g Cukor
10 g Vaníliás cukor
1 csipet
50 g Étcsokoládé
20 g Méz
100 g Gyümölcs (eper, banán, áfonya)
150 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vaj ne legyen forró, mert megfőzheti a tojásokat. Langyosra hűtve adagold a többi hozzávalóhoz.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése fontos, hogy a sütőpor egyenletesen oszoljon el, és a gofri egyenletesen süljön meg.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    A tésztát ne keverd túl, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd. A zsiradék segít, hogy a gofri könnyen kijöjjön a sütőből.

    6

    Önts kisebb adag tésztát a gofrisütőbe, hogy mini méretű gofrikat kapj. Süsd 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Figyelj, hogy ne töltsd túl a gofrisütőt, mert a tészta kifolyhat. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.

    7

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és hagyd kihűlni a mini gofrikat.

    A kész gofrikat rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak el.

    8

    Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon.

    A csokoládét óvatosan olvaszd meg, hogy ne égjen le. Ha gőz fölött olvasztod, ne érjen a tál az alatta lévő vízhez.

    9

    A mini gofrikat egyenként mártsd meg az olvasztott csokoládéban, majd hagyd, hogy megdermedjen.

    A csokoládé könnyebben megdermed, ha a gofrikat hűtőbe teszed.

    10

    Tálaláskor rendezd a mini gofrikat egy tálra, locsold meg egy kevés mézzel, és díszítsd friss gyümölcsökkel és tejszínhabbal.

    A tálalásnál használj színes gyümölcsöket, hogy a gofri falatkák még vonzóbbak legyenek. A juharszirup is jó alternatíva a méz helyett.