Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vaj ne legyen forró, mert megfőzheti a tojásokat. Langyosra hűtve adagold a többi hozzávalóhoz.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése fontos, hogy a sütőpor egyenletesen oszoljon el, és a gofri egyenletesen süljön meg.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat habosra verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
A tésztát ne keverd túl, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőnek forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd. A zsiradék segít, hogy a gofri könnyen kijöjjön a sütőből.
Önts kisebb adag tésztát a gofrisütőbe, hogy mini méretű gofrikat kapj. Süsd 2-3 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Figyelj, hogy ne töltsd túl a gofrisütőt, mert a tészta kifolyhat. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és hagyd kihűlni a mini gofrikat.
A kész gofrikat rácson hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak el.
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon.
A csokoládét óvatosan olvaszd meg, hogy ne égjen le. Ha gőz fölött olvasztod, ne érjen a tál az alatta lévő vízhez.
A mini gofrikat egyenként mártsd meg az olvasztott csokoládéban, majd hagyd, hogy megdermedjen.
A csokoládé könnyebben megdermed, ha a gofrikat hűtőbe teszed.
Tálaláskor rendezd a mini gofrikat egy tálra, locsold meg egy kevés mézzel, és díszítsd friss gyümölcsökkel és tejszínhabbal.
A tálalásnál használj színes gyümölcsöket, hogy a gofri falatkák még vonzóbbak legyenek. A juharszirup is jó alternatíva a méz helyett.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.