Miso alapú zongzi, bambuszlevelekben gőzölve

Miso alapú zongzi

A zongzi egy hagyományos kínai étel, amely bambuszlevelekben gőzölve készül. A miso alapú változat egy új és izgalmas fordulat a klasszikus ételben, amely az ízek kombinációjával és a tofu gazdag textúrájával készíti el a tökéletes zongzit. A miso ízét különlegessé teszi, hogy a hagyományos zongzi ízvilágot fűszeres, umami gazdag ízekkel bővíti.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gluténmentes rizs
3 ek. Miso paszta
2 ek. Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger
200 g Tofu
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Hoisin szósz
1 csipet Rózsaszín só
10 db Bambuszlevelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst mosd át alaposan, majd főzd meg sós vízben kb. 30 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A rizs előkészítése kulcsfontosságú, hogy a zongzi jó textúrát kapjon. Ha túl sok vízben főzöd, leöntheted a felesleget.

    2

    A tofut vágd apró kockákra, és pirítsd meg egy serpenyőben a szezámolajjal, amíg enyhén ropogós nem lesz.

    A tofu pirítása ad neki egy szép, ropogós állagot, ami jó kontrasztot ad a lágy rizshez.

    3

    A fokhagymát és a gyömbért finomra vágd, majd egy kis serpenyőben pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.

    A gyömbér és fokhagyma kombinációja alapvetően gazdagítja a zongzi ízét, így fontos, hogy alaposan megpirítsd őket.

    4

    A miso pasztát, szójaszószt, hoisin szószt, és a pirított fokhagymás-gyömbéres keveréket egy tálban keverd össze.

    A miso paszta alapja az étel gazdag ízének, ne hagyd ki belőle.

    5

    A megfőtt rizst keverd össze a szószos keverékkel és a pirított tofukkal, majd hagyd pihenni 5-10 percig.

    A rizs és tofu közötti arányoknál ügyelj arra, hogy ne legyen túl száraz, de ne is legyen túl vizes a keverék.

    6

    A bambuszleveleket forró vízben áztasd pár percig, hogy megpuhuljanak. Miután megpuhultak, szárítsd le őket.

    A bambuszlevelek használata nemcsak az ízét, hanem a zongzi külsejét is egyedivé teszi, ezért fontos, hogy előkészítsd őket.

    7

    Formázz a rizses-tofus keverékből kis adagokat, és helyezd őket a bambuszlevelekre. Hajtsd össze a leveleket, hogy kis csomagokat formálj.

    A bambuszleveleket ügyesen kell hajtogatni, hogy a zongzi szépen összetartson, és ne essen szét főzés közben.

    8

    A zongzikat gőzöld 30-40 percig, amíg teljesen átmelegszenek és a rizs teljesen megpuhul.

    Ha nincs gőzölőd, egy nagyobb edényben is elhelyezheted a zongzikat, ha egy kis felesleges vízben főzöd őket.

    9

    Tálald a frissen elkészült miso alapú zongzit, és ízlés szerint szórd meg egy kis friss korianderrel.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a miso és tofu gazdag ízét.