A rizst mosd át alaposan, majd főzd meg sós vízben kb. 30 percig, amíg teljesen megpuhul.
A rizs előkészítése kulcsfontosságú, hogy a zongzi jó textúrát kapjon. Ha túl sok vízben főzöd, leöntheted a felesleget.
A tofut vágd apró kockákra, és pirítsd meg egy serpenyőben a szezámolajjal, amíg enyhén ropogós nem lesz.
A tofu pirítása ad neki egy szép, ropogós állagot, ami jó kontrasztot ad a lágy rizshez.
A fokhagymát és a gyömbért finomra vágd, majd egy kis serpenyőben pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.
A gyömbér és fokhagyma kombinációja alapvetően gazdagítja a zongzi ízét, így fontos, hogy alaposan megpirítsd őket.
A miso pasztát, szójaszószt, hoisin szószt, és a pirított fokhagymás-gyömbéres keveréket egy tálban keverd össze.
A miso paszta alapja az étel gazdag ízének, ne hagyd ki belőle.
A megfőtt rizst keverd össze a szószos keverékkel és a pirított tofukkal, majd hagyd pihenni 5-10 percig.
A rizs és tofu közötti arányoknál ügyelj arra, hogy ne legyen túl száraz, de ne is legyen túl vizes a keverék.
A bambuszleveleket forró vízben áztasd pár percig, hogy megpuhuljanak. Miután megpuhultak, szárítsd le őket.
A bambuszlevelek használata nemcsak az ízét, hanem a zongzi külsejét is egyedivé teszi, ezért fontos, hogy előkészítsd őket.
Formázz a rizses-tofus keverékből kis adagokat, és helyezd őket a bambuszlevelekre. Hajtsd össze a leveleket, hogy kis csomagokat formálj.
A bambuszleveleket ügyesen kell hajtogatni, hogy a zongzi szépen összetartson, és ne essen szét főzés közben.
A zongzikat gőzöld 30-40 percig, amíg teljesen átmelegszenek és a rizs teljesen megpuhul.
Ha nincs gőzölőd, egy nagyobb edényben is elhelyezheted a zongzikat, ha egy kis felesleges vízben főzöd őket.
Tálald a frissen elkészült miso alapú zongzit, és ízlés szerint szórd meg egy kis friss korianderrel.
A koriander frissessége remekül kiegészíti a miso és tofu gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.