Miso nikomi udon tálalva tofus, gombás feltéttel és zöldhagymával

Miso nikomi udon - miso alapú leves

A Miso nikomi udon egy klasszikus japán étel, amely a miso alapú levesek közé tartozik. Az udon tészta és a miso gazdag íze kombinálódik az egészséges tofus és gombás feltétekkel, hogy egy tápláló és finom ételt hozzon létre. Az étel népszerű téli ételként is ismert Japánban, mivel kiválóan felmelegíti a testet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
2 ek. Miso paszta
2 szál Zöldhagyma
100 g Gombák (pl. shiitake)
150 g Tófu
750 ml Alaplé
50 g Sójabab csíra
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A miso pasztát oldd fel egy kevés meleg alaplében, hogy könnyen elkeverhető legyen.

    A miso paszta jól oldódik meleg vízben vagy alaplében, segítve a sima állagot.

    2

    A gombákat szeleteld fel, a tofut pedig kockázd fel kisebb darabokra.

    A shiitake gomba különleges ízt ad a levesnek, de bármilyen más gomba is használható, ha épp nem található.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az alaplevet, és add hozzá az oldott miso pasztát. Keverd jól össze.

    Ha nem szeretnéd, hogy a miso túl erős legyen, a leves főzése előtt próbálj kóstolni és igény szerint alakítsd.

    4

    Add hozzá a gombákat, tofut, szója csírát, és főzd a levest közepes lángon 5-7 percig, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

    A tofu egy kis időt igényel, hogy átvegye a leves ízét, ezért ne siettesd a főzést.

    5

    Tálald a levest forrón, friss zöldhagymával és szezámmaggal megszórva.

    A zöldhagyma frissességet ad a levesnek, míg a szezámmag egy kis ropogós textúrát és ízt ad.