Miyeok Muchim, friss algák, szezámmaggal és fűszerekkel tálalva

Miyeok Muchim

A Miyeok Muchim egy klasszikus koreai étel, melyet a miyeok, vagyis a barna alga alapoz meg. Az étel különleges ízét a szójaszósz, szezámolaj és friss fűszerek adják. Koreában hagyományosan születésnapi ételként is ismert, mivel az alga gazdag tápanyagokban, és egyensúlyt biztosít a hagyományos, ízes fogások között. A szezámmag és a szójaszósz különleges, umami ízt ad, amely még gazdagabbá teszi az ételt. A Miyeok Muchim tökéletes választás egy könnyedebb, ám ízes étkezéshez, és ideális köret a koreai ételek mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
30 g Szárított miyeok algák
2 ek. Sójakészítmény
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk. Hagymapor
0.5 tk.
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított miyeok algát alaposan öblítsd le hideg vízben, majd áztasd be 10-15 percig, amíg megpuhul.

    Győződj meg róla, hogy az algák teljesen megpuhultak, hogy könnyen fel tudj dolgozni minden darabot.

    2

    Miután az algák megpuhultak, vágd őket apró darabokra. A felesleges vizet próbáld eltávolítani róluk, ha szükséges, nyomd ki őket egy tiszta konyharuhával.

    Ha túl sok vizet hagysz benne, az étel íze felhígulhat. Ügyelj a megfelelő textúrára.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a szójakészítményt, szezámolajat, hagymaport, sót és cukrot. Keverd jól össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    Ha szeretnéd, a szójaszósz mennyiségét ízlés szerint változtathatod, hogy erősebb ízt kapj.

    4

    Add hozzá az apróra vágott algákat a fűszeres keverékhez, majd alaposan keverd össze, hogy az ízek mindenhol eloszoljanak.

    Használj nagyobb tálat, hogy könnyen összekeverhesd az összes hozzávalót, és ne pazarolj semmit.

    5

    Szórj a tetejére szezámmagot, és finoman keverd bele, hogy a ropogós magok minden falatot feldobjanak.

    A szezámmag ad egy extra roppanós textúrát az ételhez, és még ízesebbé teszi.