Mochi citrommal tálalva

Mochi citrommal

A mochi egy tradicionális japán desszert, amely rizslisztből készül és különféle töltelékekkel is gazdagítható. A citromos mochi egy friss és könnyű változat, amely az édességet és savasságot ötvözi. Eredetileg ünnepi édességként készítették, de ma már a mindennapi desszertek között is megtalálható. A friss citrom íze és az édes tészta tökéletes kombinációt alkot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Rizsliszt (gluténmentes)
100 g Cukor
250 ml Víz
2 ek. Friss citromlé
1 tk. Reszelt citromhéj
1 db Friss citrom szeletek (díszítéshez)
1 ek. Keményítő (kukoricakeményítő)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot keverd össze egy tálban.

    A rizsliszt és a cukor jól elkeveredve biztosítja a tészta simaságát.

    2

    Fokozatosan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes legyen a massza.

    Ha csomók keletkeznek, használj habverőt vagy szűrőt, hogy sima tésztát kapj.

    3

    Add hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat a keverékhez, és jól keverd össze.

    A citrom frissességet ad a mochi tésztájának, próbáld friss citromot használni.

    4

    A tésztát öntsd át egy hőálló tálba, és tedd a mikrohullámú sütőbe, majd 1-2 percen keresztül főzd közepes fokozaton.

    Időnként keverd meg, hogy elkerüld, hogy a tészta túlságosan egybe ragadjon.

    5

    Add hozzá a keményítőt és keverd tovább, majd ismét tedd vissza a mikrohullámú sütőbe, és folytasd a főzést, amíg a tészta sűrűsödik.

    A keményítő segít sűríteni a tésztát, és sima, rugalmas textúrát ad neki.

    6

    Miután a tészta kellőképpen sűrűsödött és átlagosan ragacsos lett, vedd ki a tálból és hagyd kicsit hűlni.

    A mochi tésztája meleg állapotban lehet kicsit ragacsos, ezért hagyd pihenni, hogy formázható legyen.

    7

    Amikor a tészta langyosra hűlt, formázz kis golyókat belőle, és tedd őket citromszeletekkel díszítve a tálra.

    A tésztát vizes kézzel formáld, hogy könnyebben kezelhető legyen.