A rizslisztet és a cukrot keverd össze egy tálban.
A rizsliszt és a cukor jól elkeveredve biztosítja a tészta simaságát.
Fokozatosan add hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes legyen a massza.
Ha csomók keletkeznek, használj habverőt vagy szűrőt, hogy sima tésztát kapj.
Add hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat a keverékhez, és jól keverd össze.
A citrom frissességet ad a mochi tésztájának, próbáld friss citromot használni.
A tésztát öntsd át egy hőálló tálba, és tedd a mikrohullámú sütőbe, majd 1-2 percen keresztül főzd közepes fokozaton.
Időnként keverd meg, hogy elkerüld, hogy a tészta túlságosan egybe ragadjon.
Add hozzá a keményítőt és keverd tovább, majd ismét tedd vissza a mikrohullámú sütőbe, és folytasd a főzést, amíg a tészta sűrűsödik.
A keményítő segít sűríteni a tésztát, és sima, rugalmas textúrát ad neki.
Miután a tészta kellőképpen sűrűsödött és átlagosan ragacsos lett, vedd ki a tálból és hagyd kicsit hűlni.
A mochi tésztája meleg állapotban lehet kicsit ragacsos, ezért hagyd pihenni, hogy formázható legyen.
Amikor a tészta langyosra hűlt, formázz kis golyókat belőle, és tedd őket citromszeletekkel díszítve a tálra.
A tésztát vizes kézzel formáld, hogy könnyebben kezelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.