Mochi eperrel, friss eperrel tálalva

Mochi eperrel

A mochi egy tradicionális japán desszert, amely rizslisztből készül, és különféle töltelékekkel tölthető meg. Az eper egy frissítő és ínycsiklandó töltelék, amely a hagyományos mochi édességet modern módon frissíti. A mochi lágy, rugalmas tésztája tökéletesen illik a friss eper ízéhez, és egy könnyen elkészíthető édességet alkot. Az étel tökéletes desszert egy meleg napon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Gluténmentes rizsliszt
100 g Cukor
150 ml Víz
6 db Friss eper
50 g Kukorica kemikália

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gluténmentes rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a cukor és a rizsliszt teljesen el van keveredve, mielőtt hozzáadod a vizet.

    2

    A vizet fokozatosan öntsd hozzá, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A víz hozzáadásakor ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    3

    A keveréket helyezd egy mikrózható tálba, és mikrózd 1-2 percig, majd keverd meg. Ismételd ezt 3-4 alkalommal, amíg a tészta sűrű és nyújtható lesz.

    Ha nincs mikrohullámú sütőd, párolhatod is, egy vízgőz felett.

    4

    Amikor a tészta elég sűrű, a rizslisztet szórd egy tiszta felületre, és formálj kis gömböket belőle.

    A rizsliszt segít, hogy a tészta ne ragadjon össze, és könnyen formázható legyen.

    5

    Minden mochi közepébe egy friss epret helyezz, majd óvatosan zárd le a tésztát, hogy teljesen körbevegye az epret.

    Az eper ne legyen túl nagy, különben nehéz lesz bezárni a tésztát körülötte.

    6

    A kész mochi-kat tálalás előtt hagyd lehűlni, majd friss eperrel díszítve tálald.

    Hűtve is finom, de frissen is élvezhető. Az eper frissessége feldobja az ételt!