A gluténmentes rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze.
Győződj meg róla, hogy a cukor és a rizsliszt teljesen el van keveredve, mielőtt hozzáadod a vizet.
A vizet fokozatosan öntsd hozzá, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
A víz hozzáadásakor ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
A keveréket helyezd egy mikrózható tálba, és mikrózd 1-2 percig, majd keverd meg. Ismételd ezt 3-4 alkalommal, amíg a tészta sűrű és nyújtható lesz.
Ha nincs mikrohullámú sütőd, párolhatod is, egy vízgőz felett.
Amikor a tészta elég sűrű, a rizslisztet szórd egy tiszta felületre, és formálj kis gömböket belőle.
A rizsliszt segít, hogy a tészta ne ragadjon össze, és könnyen formázható legyen.
Minden mochi közepébe egy friss epret helyezz, majd óvatosan zárd le a tésztát, hogy teljesen körbevegye az epret.
Az eper ne legyen túl nagy, különben nehéz lesz bezárni a tésztát körülötte.
A kész mochi-kat tálalás előtt hagyd lehűlni, majd friss eperrel díszítve tálald.
Hűtve is finom, de frissen is élvezhető. Az eper frissessége feldobja az ételt!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.